Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   29 desembre 2015 14:38

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Modificació dels estatuts d’Infraestructures de la Generalitat
 
El Govern ha autoritzat la modificació dels estatuts de la societat Infraestructures de la Generalitat i ha aprovat el seu text íntegre. Amb aquesta modificació, els estatuts de l’entitat s’adapten a la vigent Llei de Societats de Capital pel que fa als òrgans rectors, la tipologia i competències de la Junta General i la remuneració i reunions del Consell d’Administració. Per exemple, en el cas dels membres del Consell, el seu càrrec deixa de ser retribuït, i també s’incorpora l’obligació que el Consell d’Administració és reuneixi, com a mínim, una vegada al trimestre.
 
Els nous estatuts també eliminen disposicions obsoletes i incorporen actualitzacions i correccions lingüístiques. Les modificacions introduïdes són formals, i no tenen impacte en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
 
Dissolució de la Fundació privada de l’Auditori i l’Orquestra
 
El Govern ha ratificat el vot favorable dels representants de l'Administració de la Generalitat a l'acord per dissoldre la Fundació privada de l’Auditori i l’Orquestra, constituïda el juny de 2005.
 
En el procés de simplificació i racionalització de la gestió de l’Auditori de Barcelona, l’activitat que desenvolupava la Fundació es va traslladar l'1 de setembre de 2015 al Consorci de l’Auditori i l’Orquestra, tal com van establir els estatuts del Consorci que van ser aprovats al maig d’aquest any. Des de llavors, la totalitat de l’activitat cultural que té lloc a l’Auditori, com ara la gestió i promoció del Museu de la Música, del Centre Robert Gerhard i de la Banda Municipal de Barcelona; l’organització, la promoció i producció de concerts i activitats musicals; els enregistraments i les produccions musicals i audiovisuals, és desenvolupada pel Consorci de l’Auditori i l’Orquestra.
 
Publicació al DOGC de les convocatòries de subvencions.
 
El Govern proposa acordar que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) continuï publicant el text íntegre de les bases, les convocatòries i les corresponents resolucions de concessió de subvencions de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic a partir de l’1 de gener de 2016. El Govern complementa així l'Acord GOV/77/2015, de 2 de juny, sobre la publicació dels anuncis de notificació en el DOGC.
 
D’aquesta manera, el 2016, les administracions quan concedeixin una subvenció ho hauran de comunicar a la base de dades de subvencions el text de la convocatòria i la informació requerida per la pròpia base de dades.
 
Requeriment contra el decret que regula la prescripció infermera
 
El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a actuar contra el Reial Decret Llei que regula la indicació de medicaments per part dels professionals d’infermeria. El decret incorpora unes modificacions, no tractades al Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, que obliga a l’obtenció d’una acreditació mitjançant un curs de formació per a una funció que ja li és pròpia i que desenvolupa ordinàriament a Catalunya.
 
Salut considera que la indicació dels professionals d’infermeria de medicaments o productes sanitaris, lliures de recepta mèdica, aporta un valor afegit davant l’automedicació, com es pot veure en les consultes d’infermeria de l’atenció primària.
 
En aquest sentit, el Departament de Salut actuarà amb la finalitat de potenciar aquesta funció professional d’acord amb el conveni signat amb el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i els Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
 
En relació als medicaments que requereixen prescripció mèdica i en l’àmbit de l’actuació integral i integrada, s’establiran els acords previstos ja per la Ley de Ordenación de las Profesiones Sanitarias (LOPS), entre els col·legis professionals pertinents.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia