Direcció General de Comunicació

El Govern adscriu la comarca del Moianès a l'àmbit territorial de la Delegació de la Catalunya Central

El Govern adscriu la comarca del Moianès a l'àmbit territorial de la Delegació de la Catalunya Central

query_builder   2 febrer 2016 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern adscriu la comarca del Moianès a l'àmbit territorial de la Delegació de la Catalunya Central

  • La mesura es deriva del desplegament de la Llei de creació de la comarca del Moianès i comporta la modificació del Decret de reestructuració d’òrgans territorials de l’Administració de la Generalitat
El Govern ha aprovat el Decret pel qual s’adscriu la comarca del Moianès a l’àmbit territorial de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central. D’aquesta manera, s’acorda que les relacions administratives amb la Generalitat i els serveis que es prestin als deu municipis de la comarca dependran dels serveis territorials de la Catalunya Central.
 
Abans de la creació de la nova comarca, cinc municipis pertanyien al Bages (L’Estany, Santa Maria d’Oló, Moià, Calders i Monistrol de Calders), quatre al Vallès Oriental (Granera, Castellterçol, Sant Quirze Safaja i Castellcir), i un a Osona (Collsuspina).
 
Aquesta mesura es deriva del desenvolupament de la Llei 4/2015, de 23 d’abril, de creació de la comarca del Moianès, que autoritza el Govern de la Generalitat a dictar les disposicions reglamentàries que es precisin per al desplegament i  l’aplicació d’aquesta norma.
 
El Decret aprovat avui incorpora una disposició final de modificació de l’article segon del Decret 229/2006, de 30 de maig, de reestructuració d’òrgans territorials de l’Administració de la Generalitat que afegeix la comarca del Moianès dins de l’àmbit territorial de la Delegació de la Catalunya Central.
 
El passat 15 d’abril de 2015, el Ple del Parlament de Catalunya va aprovar per procediment de màxima celeritat i lectura única la Llei 4/2015, que constituïa la comarca del Moianès. La quaranta-dosena comarca de Catalunya està integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló.
`