President

El president Puigdemont, amb alguns dels representants religiosos

President Puigdemont: "Tolerància zero contra qualsevol utilització partidista contra la diversitat religiosa"

query_builder   4 febrer 2016 21:18

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Tolerància zero contra qualsevol utilització partidista contra la diversitat religiosa"

  •  El cap de l’Executiu afirma en la recepció a les principals confessions i grups religiosos del país que “l’harmonia interconfessional és una riquesa i un privilegi que no ens podem deixar arrabassar”
  •  “Quan la societat catalana us ha necessitat, vosaltres hi heu estat”
 
El president Puigdemont, amb alguns dels representants religiosos (Foto: Rubén Moreno)
El president Puigdemont, amb alguns dels representants religiosos (Foto: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat “tolerància zero contra qualsevol utilització partidista contra la diversitat religiosa”, en el marc de la la recepció que ha ofert al Palau de la Generalitat als representants de les principals confessions religioses i grups de diàleg interreligiós del país. “L’harmonia des de la diversitat és una riquesa i un privilegi que no ens podem deixar arrabassar per cap dels extrems i per això ens necessitem tots”, ha insistit el cap de l’Executiu. També han assistit a l’acte el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva; el secretari general de la Presidència, Quim Nin, i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.
 
El cap de l’Executiu ha manifestat que “hem d’estar permanentment atents davant de qualsevol brot de creixement de les fòbies contra la diversitat religiosa”, i ha lamentat en aquest sentit “tristament, sempre estan en risc la llibertat religiosa i la igualtat de tots els ciutadans”. I és en aquest propòsit de garantir la llibertat religiosa Carles Puigdemont ha volgut refermar el compromís de les institucions catalanes. “Podeu comptar amb la societat catalana, perquè quan ella us ha necessitat, vosaltres també hi heu estat”. “Us hem vist al costat de la societat catalana quan ha patit o quan ha tingut por, quan la gent s’ha mobilitzat per qualsevol causa”, perquè “heu entès que era una oportunitat per explicar la vostra adhesió al projecte col·lectiu de país a través de la vostra diversitat riquíssima”, ha insistit. I ha remarcat “l’excel·lent” relació de l’Administració amb les diferents confessions i grups religiosos del país. “Catalunya és un espai d’harmonia interconfessional del qual ens hem de sentir orgullosos i protegir”, perquè “va força més enllà de que senzillament la convivència o de la tolerància”.
 
De la seva banda, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, que ha donat la benvinguda als assistents, ha defensat la importància d'aquests actes per difondre el missatge d'harmonia interconfessional a Catalunya, “terra d’acollida, on el respecte a la diversitat i l’aposta pel diàleg han estat valors que la defineixen com a poble”. Borràs ha recordat que actualment a Catalunya hi ha més de 8.000 centres de culte i que hi conviuen 13 de les religions més importants del món “en harmonia”. Per això ha animat els assistents a continuar “treballant plegats, dialogant contínuament, per fomentar el coneixement i el respecte mutu”.
 
 
Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional
La recepció, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, s’emmarca en la commemoració de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. L’acte ha comptat amb la lectura del text Oferiment al Món, elaborat amb motiu del IV Parlament de les Religions del Món, per part de tres infants de diferents comunitats religioses. Aquest manifest proclama, entre d’altres aspiracions, la voluntat de “dialogar” entre les diferents tradicions religioses i de “compartir amb tothom la lluita per fer un món millor”. També ha intervingut el pare Joan Botam, fundador del Centre Ecumènic de Catalunya.
 
D’aquesta manera el Govern referma el seu compromís amb el respecte al dret de la llibertat religiosa i la defensa del model de la interrelació entre comunitats que s’ha desenvolupat tradicionalment a Catalunya, atès que afavoreix la cohesió social i la pertinença a una realitat diversa.
 
L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 20 d’octubre de 2010 la resolució 65/5, que proclama la primera setmana de febrer de cada any com la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences. La mateixa resolució insta tots els estats a donar suport durant aquesta setmana al missatge d’harmonia interconfessional.
 

1  

Imatges

El president Puigdemont amb representants religiosos

El president Puigdemont amb representants religiosos 1966

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia