ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

Una vintena d'empreses del sector agroalimentari ecològic català presenten les seves novetats a la fira BIOFACH d'Alemanya

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), del DARP, organitza la participació de 20 empreses catalanes del sector de la producció ecològica en la fira BIOFACH, que se celebra a Nuremberg (Alemanya), del 10 al 13 de febrer.
 
BIOFACH, que en l’edició anterior va convocar 2.348 expositors representants de 86 països i 44.000 visitants professionals de 129 països, representa el més important aparador de la producció ecològica, i ofereix una panoràmica completa de productes, des de la producció i certificació, fins a la transformació i la comercialització. En el marc de la fira, se celebra seminaris, workshops, i conferències sobre qüestions d’actualitat de l’agroalimentació ecològica.

Les empreses que participen a Biofach han de superar els estrictes criteris d’admissió exigits, de manera que la participació en el saló ja representa per a empreses i productes un segell de distinció i qualitat. Així, en l’estand de Catalunya, les vint empreses participants presentaran les seves novetats de subsectors tan diversos com beguda de soja, olis, tortes, farines oleaginoses, galetes, conserves, fruita seca, cafè, infusions, fruita i verdura ecològica, xocolata, carn, bacallà, begudes, sucs, snacks, seitan, tofu, pollastre, gall d’indi o fitoaromateràpia científica.
 
Empreses participants de la mà del Departament:
 
Aceites de Semillas SA | olis vegetals, tortes, farines oleaginoses | Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
Aliment Vegetal | galetes, productes biològics | Dosrius (Maresme)
Alimentos Biológicos Oleander SA | conserves, fruita seca, oli d’oliva | Vinyols i els Arcs (Baix Camp)
Almendrina | crema d’ametlles | Reus (Baix Camp)
Alternativa 3 | cafè, cacau, infusions | Terrassa (Vallès Occidental)
Novetats que presenta: Panelacao (Sucre de canya Panela i cacau en pols desgreixat, bossa 275gr)
Beauty Aloe Vera | cervesa ecològica | Barcelona
Cal Valls | fruita i verdura | Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)
Chocolates Sole SA | xocolata | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
Ecològica dels Pirineus | carn | La Pobla de Segur (Pallars Jussà)
Germans Cumbriu SL | bacallà | Figueres (Alt Empordà)
Go Fruselva | begudes, sucs | La Selva del Camp (Baix Camp)
Hawo Fruits | fruita i verdura ecològica | Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)
Novetats que presenta: Chilli bio
Leng d’Or | snacks | Castellbisbal (Vallès Occidental)
Liquats Vegetals | begudes de soja | Viladrau (Osona)
Migjorn SAT | oli d’oliva | Navàs (Bages)
Pirinat, Carn Ecològica | vedella i xai ecològic | Campdevànol (Ripollès)
Sorribas- Biogrà | productes alimentaris ecològics | Polinyà (Vallès Occidental)
Novetats que presenta: hamburguesa de seitán BBQ (salsa barbacoa), hamburguesa de seitán Fusión (formatge de cabra, figues i mango), hummus tradicional i hummus albergínia rostida.
Tentorium Energy SL | productes alimentaris ecològics | Ulldecona (Montsià)
Vegetalia | seitan tofu, hamburgueses, etcètera | Castellcir (Moianès) Novetats que presenta: wok de tofu amb verdures i wok de seitán amb verdures bio.
ViuBé | pollastre, gall d’indi | Folgueroles (Osona)
 
 
El sector agroalimentari ecològic 
 
D’acord amb l’estudi de mercat realitzat per Organic Monitor 2015, el mercat global de productes ecològics va arribar l’any 2013 a una xifra de negoci de 55 bilions d’euros.
 
Estats Units és el principal mercat, amb 24,3 milions d'euros, seguit d'Alemanya (7,6 milions d'euros) i França (4,4 milions d'euros). El 2013 va ser el primer any en què Xina va publicar les dades oficials (2,4 milions d'euros), esdevenint el quart major mercat mundial en consum de productes orgànics. I la despesa per càpita més elevada es va registrar a Suïssa (210 euros) i a Dinamarca (163 euros).
 
El mercat de productes ecològics segueix en creixement, tant en consum com en superfície de terres de cultiu (43,1 milions d'hectàrees), així com també en nombre de productors, que van assolir un nou màxim històric, dos milions de productors orgànics registrats el 2013.
 
Oceania va experimentar el major creixement en terra orgànica seguida d’Europa, tot i que Austràlia és el país amb més superfície agrícola ecològica (17,2 milions d'hectàrees).
 
Pel que fa a Catalunya, és líder a l’Estat espanyol en operadors elaboradors i comercialitzadors d’alimentació ecològica, i les empreses destaquen per la capacitat innovadora i el dinamisme comercial que les porta a comercialitzar bona part de la producció en mercats exteriors, principalment europeus.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia