Territori

Parc Natural de l'Alt Pirineu

Augmenten un 8% els visitants als principals espais naturals protegits del Pirineu de Lleida durant el 2015

Més de 500.000 persones visiten el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

query_builder   12 febrer 2016 13:13

event_note Nota de premsa

Augmenten un 8% els visitants als principals espais naturals protegits del Pirineu de Lleida durant el 2015

Més de 500.000 persones visiten el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

  • Al voltant de 260.000 excursionistes i turistes escullen el Parc Natural de l’Alt Pirineu, majoritàriament famílies

 

Parc Natural de l'Alt Pirineu
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu es consoliden com a motors del turisme als Pirineus. Segons les últimes dades, corresponents a l’any 2015, els dos espais han augmentat al voltant d’un 8% el nombre de visitants en l’últim any.
 
Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Més de mig milió de persones el trien per gaudir de la natura
 
Durant l’any passat, 525.067 persones han gaudit dels paisatges d’alta muntanya d’aquest espai natural protegit. Les dades són la suma de les entrades obtingudes a les cases del Parc i als centres d’informació, als controls d’accés al Parc -pel sector d’Aigüestortes i pel sector de Sant Maurici, oberts durant set mesos i mig a l’any- i amb les dades de la vintena de comptadors automàtics que hi ha distribuïts a les principals valls. Uns controls d’accés que també actuen com a punts d’informació del Parc i que són claus en la gestió dels centenars de milers de visitants que cada any en gaudeixen.
 
Les pernoctacions a l’extensa xarxa de refugis del Parc i a la zona perifèrica, i el número de visitants que utilitzen altres sistemes de mobilitat lenta -com el telefèric d’Estany Gento- han afavorit aquest increment continuat de visitants durant els darrers anys. Pel que fa a la procedència, un 80% correspon a turisme de l’Estat, mentre que el 20% restant el representen majoritàriament visitants d’Israel, França, Holanda i Alemanya, entre d’altres.
 
Els pobles i les comarques de la zona d’influència socioeconòmica del Parc defensen, cada cop més, la importància estratègica de tenir un espai natural protegit per fer compatible la protecció i conservació dels valors naturals i culturals amb un desenvolupament turístic apropiat.
 
 
L’Alt Pirineu: Més de 260.000 visitants, bàsicament de turisme familiar
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu va rebre uns 263.188 visitants durant l’any 2015. La xifra representa tot un rècord i suposa un 8,85% més de turistes de muntanya i excursionistes que en el 2014, quan en van ser 241.784.
 
El nombre s’ha obtingut a partir de les dades registrades als comptadors automàtics de vehicles ubicats en els 11 accessos més importants a l’espai, tractades amb fórmules obtingudes en l’estudi de freqüentació turística que es va realitzar al Parc entre els anys 2010 i 2011.
 
L’anàlisi detallada per mesos confirma una afluència estacional, concentrada bàsicament a l’estiu, tot i que any a any augmenten els visitants fora d’aquesta temporada. La major part del públic prové de l’àmbit del turisme familiar. Els indrets més freqüentats, per ordre de visitants estimats, han estat, de més a menys, les valls de Tavascan i Lladorre (Vall de Cardós); Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell); la vall de Bonabé (Alt Àneu); les valls de Tor i d’Àreu i la zona de Virós (Vall Ferrera). Pel que fa al perfil del visitant, el 76% és d’origen català, mentre que el públic estranger (13%) supera el de la resta de l’Estat espanyol (11%), segons la informació que han aportat les persones ateses als punts d’informació del Parc Natural. La procedència més habitual dels visitants espanyols és el País Valencià (38,6%), seguida de Madrid (21,2%) i el País Basc (17,3%). Per la seva proximitat al Parc, França és l’origen dels principals turistes estrangers.
 
Cal destacar que el passat mes d’agost va entrar en funcionament el Centre de visitants dels Parcs dels Pirineus, a la Seu d’Urgell. El nou centre, estratègicament ubicat, es troba just a la carretera que duu a Andorra, per on passen centenars de milers de vehicles cada l’any. Aquest equipament, amb gestió compartida amb el Parc Natural del Cadí Moixeró, va atendre, només el mes d’agost, 500 persones. Aquesta xifra supera el total de persones ateses durant un any a l’oficina d’informació situada a Montferrer (Alt Urgell), cedida temporalment pel Consell Comarcal, i que és l’única que funcionava fins ara. El Centre de visitants dels Parcs dels Pirineus ha estrenat fa poques setmanes una nova senyalització promocional amb imatges dels quatre parcs del massís per fomentar encara més les visites.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 343

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia