Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   8 març 2016 15:30

event_note Nota de premsa

Nomenaments


 
Departament d’Ensenyament
 
·         Jordi Ficapal Mestres, president del Consell Català de Formació Professional
 
Departament d’Empresa i Coneixement
 
·         Francesc Ramon Subirada, director general de Recerca
·         Montserrat Ribera, directora de l’Agència Catalana del Consum
 

 
Currículums
 
Departament d’Ensenyament
 
Jordi Ficapal Mestres, president del Consell Català de Formació Professional
 
Nascut a Barcelona l’any 1962.
 
Diplomat en magisteri de Ciències Socials (Blanquerna), llicenciat en Antropologia social i cultural (UB) i diplomat en Funció gerencial de l’administració pública i màster en Direcció pública per ESADE (URL). Ha cursat postgraus en Cooperació i desenvolupament (UB), Família i benestar social (UB) i Estratègia i competitivitat regional (UPC).
 
Des de 2001 és professor i investigador a ESADE-Escola universitària de turisme Sant Ignasi (URL) on ha estat director acadèmic i de recerca. Actualment és director de l’Observatori de turisme responsable i RSE de la Facultat de turisme i direcció hotelera Sant Ignasi (URL). És membre de la Càtedra ETHOS d’ètica aplicada i de la Càtedra UNESCO en Educació, tecnologia i desenvolupament, ambdues de la Universitat Ramon Llull. Ha estat membre fundador a Espanya de SIETAR, Society for intercultural education, trainig and research, i de VOLPA, Voluntariat Pedro Arrupe, a Catalunya.
 
Ha dirigit, entre d’altres projectes, l’equip de consultors per a l’aplicació del Codi ètic per a l’Organització mundial del turisme de les Nacions Unides, el Projecte interuniversitari de cooperació en Emprenedoria i negocis inclusius en turisme sostenible a la província de Quispicanchi (Perú), el VIIè Congrés internacional en turisme responsable a les destinacions i el Grup de recerca GRETHOS. Entre 1988 i 1992, com a cooperant internacional d’Intermón, va dirigir el grup de microempreses del Colegio internado Juan XXIII de Cochabamba (Bolívia).
 
De 2011 a 2015 ha estat 1r. tinent d’alcalde i regidor delegat d’Hisenda, Recursos humans, Promoció econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Cervelló (Baix Llobregat).
 
Departament d’Empresa i Coneixement
 
Francesc Subirada, director general de Recerca
 
Nascut a Barcelona l’any 1962.
 
És enginyer químic per l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i Master in Business Administration per la Open University Business School (OUBS, Regne Unit).
 
Des del 1989 fins el 1999 va treballar com a responsable de diverses posicions estratègiques, tècniques i de negocis a IBM. Entre l’any 2000 i el 2004 va ser director associat de l’Institut de Recerca conjunt IBM-UPC. També va ser director del Centre d’Estudis Avançats (CAS) d’IBM a Barcelona.
 
L’any 2005 va contribuir a fundar el Barcelona Supercomputing Center (BSC), un consorci públic del que ha estat director associat des de la seva creació fins a l’actualitat.
 
És membre de diversos consells i juntes a nivell europeu en l’entorn de la recerca i el desenvolupament en tecnologies de la informació i les comunicacions, amb especial incidència en l’estratègia europea de supercomputació. Al llarg de la seva carrera professional ha col•laborat contínuament amb universitats i centres públics i privats de recerca i desenvolupament d’àmbit nacional i internacional.
 
Montserrat Ribera, directora de l’Agència Catalana del Consum
 
Nascuda a Guardiola de Berguedà l’any 1960.
 
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB). Diplomada en Fiscalitat i Diplomada en Anàlisi Financer per EADA.
 
Ha exercit, fins a l’actualitat, com a Gerent de Coordinació Industrial a l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) depenent de la Conselleria de Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment, va treballar a l’empresa privada en el sector de les assegurances i serveis (1984 a 1988), després va ser delegada del Centre d’Informació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) a les Comarques Centrals (1988 a 2004).
 
Ha estat també diputada al Parlament de Catalunya (2008 a 2015), i en l’àmbit territorial ha estat alcaldessa de Guardiola de Berguedà (2003 a 2015) i presidenta del Consell Comarcal del Berguedà (1999 a 2008).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia