Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   8 març 2016 15:37

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern


 
Impuls al desplegament de la Llei de formació i qualificació professionals
 
El Govern ha aprovat considerar d’interès públic determinades activitats en l’àmbit de la formació i qualificació professionals per part d’empleats públics. El principal objectiu és possibilitar el desplegament de la Llei de formació i qualificació professionals, per l’impuls que representa per al desenvolupament i coordinació de la formació professional.
 
La declaració d’interès públic afecta dues activitats: d’una banda, l’avaluació i acreditació de competències professionals; i de l’altra, la preparació i execució del reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral, la formació no formal o la formació informal.
 
També són dos els destinataris de les activitats. Respecte de l’avaluació i acreditació de competències professionals, beneficia les persones amb experiència laboral que vulguin acreditar les unitats de competència de les qualificacions professionals i obtenir els efectes corresponents de convalidació o exempció sobre els mòduls dels títols i dels certificats de professionalitat. Pel que fa a la preparació i execució del reconeixement acadèmic, permet a les persones amb experiència laboral validar determinats continguts dels ensenyaments del sistema educatiu.
 
Ratificació de la integració a Eurecat del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut
El Govern ha acordat ratificar la integració a Eurecat del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). Ubicat a Reus, el CTNS treballa per a la competitivitat de les empreses del sector de la nutrició i la salut mitjançant l’aplicació de noves tecnologies i l’impuls a l’R+D.
Creat el 2015, Eurecat és el resultat de la fusió dels centres tecnològics avançats ASCAMM, Barcelona Digital Centre Tecnològic, Barcelona Media i CETEMMSA. La integració del CTNS a Eurecat es farà efectiva en els pròxims mesos. D’aquesta manera, a més de reforçar les competències d’Eurecat, li permetrà tenir presència física a la província de Tarragona i esdevenir una porta d’entrada per a les empreses del territori.
El Govern, a través d’ACCIÓ, impulsa la política d’integració de centres tecnològics catalans per tal d’obtenir massa crítica, donar un millor servei al teixit empresarial català i competir amb èxit internacionalment.

 
Aprovació del Decret d’adscripció de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea
 
El Govern ha aprovat el decret que adscriu la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea al nou Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. Aquesta adscripció resta condicionada al manteniment de la suspensió cautelar determinada pel Tribunal Constitucional arran del conflicte positiu de competència admès a tràmit.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia