Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el currículum del cicle formatiu de grau superior en brodats i rebosters

El Govern aprova el currículum del cicle formatiu de grau superior en brodats i rebosters

query_builder   8 març 2016 15:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el currículum del cicle formatiu de grau superior en brodats i rebosters

 
  • L’objectiu és donar resposta a les necessitats de qualificació professional del sector
 
El Govern ha aprovat el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior d’arts plàstiques i disseny en brodats i rebosters. L’objectiu és donar resposta a les necessitats de qualificació professional detectades a Catalunya en aquest sector. La durada del cicle formatiu és de 1.950 hores i s’inscriu dins la família professional dels tèxtils artístics.
 
La competència general del títol consisteix a concebre i produir brodats i rebosters per a la decoració d'interiors i del mobiliari; així com de tèxtils per a la confecció de peces de vestir, complements de moda i teixits i d'instal·lacions tèxtils per a escenografies teatrals o de qualsevol altre tipus d'espectacle. També inclou la realització de mostraris, de prototips per a dissenyadors o empreses tèxtils, i la recuperació i catalogació de tècniques i tèxtils brodats i rebosters tradicionals.
 
El cicle formatiu de grau superior de brodats i rebosters s’adequa a les tendències actuals i a les noves pràctiques, que s’orienten cap a una revaloració de l’art del brodat amb noves formes i nous continguts actualitzant les antigues tècniques. Així mateix, amb aquest títol es garanteix la conservació de la riquesa d’aquesta tradició vinculada als tallers i la continuïtat dels seus procediments tècnico-artístics històrics, sense descuidar la necessària adaptació als mètodes, tecnologies i innovacions creatives que demana la indústria actual.
 
El currículum incorpora continguts per poder conèixer i saber utilitzar els mètodes i sistemes de creació i elaboració de productes propis de l’especialitat; resoldre els problemes artístics i tecnològics que es plantegin durant el procés de projecció i realització o producció; i conèixer amb detall les especificacions tècniques dels equips i maquinària utilitzats. També preveu que els titulats coneguin i sàpiguen utilitzar les mesures preventives que respectin la salut i en el medi ambient, que investiguin les formes, materials, tècniques i processos creatius; i que comprenguin el marc legal, econòmic i organitzatiu que regula l'activitat professional.
 
Les principals ocupacions que podran exercir els titulats seran, entre d’altres, en empreses del sector tèxtil; en empreses i tallers de caràcter artesanal i artístic; en tasques d'assessorament sobre brodats i rebosters a empreses, professionals independents o artistes; així com en la realització de projectes de caràcter artístic creats per ells, per altres titulats o per artistes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia