Direcció General de Comunicació

El Govern garanteix el sanejament de diversos municipis i comarques

El Govern garanteix el sanejament de diversos municipis i comarques

query_builder   8 març 2016 15:48

event_note Nota de premsa

El Govern garanteix el sanejament de diversos municipis i comarques


 
·         Properament sortirà a licitació l’explotació i manteniment de 63 sistemes de sanejament de que donen servei a prop de mig milió d’habitants
 
·         La inversió global, de gairebé 60 milions d’euros, garanteix la gestió d’aquestes instal·lacions de l’Agència Catalana de l’Aigua per al període 2016-2020
 
El Govern ha aprovat una inversió de prop de 60 milions d’euros per garantir l’explotació, la conservació i el manteniment dels sistemes de sanejament d’una seixantena de municipis de les comarques de la Noguera, els Pallars, el Segrià, el Penedès, el Baix Llobregat, el Bages, el Moianès, el Vallès Oriental i el Tarragonès.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) iniciarà properament els tràmits per a la licitació dels contractes d’explotació, de conservació i de manteniment per als propers quatre anys d’un total de 63 sistemes de sanejament.
 
Aquests contractes, que s’agrupen en cinc lots, permetran garantir el correcte sanejament de les aigües residuals de 469.000 habitants equivalents. Els lots són els següents:
 
Noguera. Nuclis sanejats: Àger, Albesa, Algerri, Artesa de Segre, les Avellanes, Balaguer, la Baronia de Rialb, Ivars de Noguera, Oliana, Ponts, Térmens, Torrelameu, i Vallfogona de Balaguer.
Capacitat de tractament: Q m/dia1 7.000 m3/d Hab equivalents2: 35.000
 
Pallars. Nuclis sanejats: Alins, Altron, Àreu, Escaló, Espot, Espui, Estaís, Esterri d’Àneu, Figuerola d’Orcau, Gerri de la Sal, Guàrdia de Tremp, la Guingueta d’Àneu, Isona, Les Esglésies, Llessui, Llimiana, la Pobla de Segur, la Pobleta de Bellveí, Rialp, Roní, Salàs de Pallars, Saurí, Senterada, Sort, Tavascan, Tírvia, la Vall de Cardós, i Xerallo.
Capacitat de tractament: Q m/dia 10.000 m3/d Hab equivalents: 43.000
 
Rubí, Gelida, Castellví de Rosanes, Lledoner, i Avinyó. Nuclis sanejats: Rubí, Gelida, Castellví de Rosanes, Vallirana (nucli El Lledoner), i Avinyó
Capacitat de tractament: Q m/dia 30.000 m3/d Hab equivalents: 151.000
 
Segrià. Nuclis sanejats: Aitona, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Corbins, Maials, Portella, Rosselló, Seròs, Soses, i Torres de Segre.
 
Capacitat de tractament: Q m/dia 10.000 m3/d Hab equivalents: 43.000
 
Vila-seca i Salou (depuradora i terciari). Nuclis sanejats: Vila-seca i Salou.
Capacitat de tractament: Q m/dia 47.500 h./hab equivalents:197.917
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1Q m/dia: capacitat de tractament de la càrrega contaminant per dia que té la depuradora
 
2Habitants equivalents: capacitat màxima de tractament d'aigües residuals per a la qual s'ha dissenyat la depuradora, a fi de poder tractar el que genera la població atesa incloent les activitats econòmiques i industrials que generen aigües residuals assimilables a urbanes
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia