Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   15 març 2016 15:26

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
 
·         Núria Espuny i Salvadó, directora general de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica
 
·         Plàcid Garcia-Planas Marcet, director del Memorial Democràtic
 
Departament de Salut
 
·         Candela Calle i Rodríguez, directora gerent de l’Institut Català de la Salut.
 
Departament de Territori i Sostenibilitat
 
·         Albert Alins i Abad, director general de Polítiques de Muntanya
 
Currículums
 
Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
 
Núria Espuny i Salvadó, directora general de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica
 
Nascuda a Tarragona l’any 1969.
 
És enginyera tècnica en Telecomunicacions (La Salle-Universitat Ramon Llull) i enginyera superior en Electrònica (La Salle-Universitat Ramon Llull). Postgraduada en Govern i Gestió Pública a la Societat de la Informació: e-Govern (Universitat Pompeu Fabra).
 
Funcionària del Cos Superior d’Administració de la Generalitat, ha desenvolupat la seva carrera professional a l’Administració de la Generalitat, on ha ocupat diferents càrrecs: responsable de Xarxes i Telecomunicacions (Dept. d’Indústria, Comerç i Turisme), cap del Servei de Sistemes d’Informació (Dept de Comerç, Turisme i Consum), cap del Servei de Gestió del Coneixement (Dept. d’Innovació, Universitat i Empresa), cap de l’Àrea del Sistema Corporatiu d’Informació dels Recursos Humans (Dept. de Governació i Relacions Institucionals), cap de l’Àrea de Planificació i Avaluació de la DG de Processos i Administració Electrònica (Dept. de Governació i Relacions Institucionals) i cap de l’Àrea de Qualitat i Millora de Processos (Dept. de Governació, Administracions Públiques i Habitatge), entre d’altres responsabilitats.
 
Plàcid Garcia-Planas Marcet, director del Memorial Democràtic
 
Nascut a Sabadell l’any 1962.
 
Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra. Des del 2005, ha estat redactor en cap de la secció d’Internacional de La Vanguardia, diari on ha treballat com a reporter des de 1988. Al llarg de la seva trajectòria professional ha cobert les guerres iugoslaves, les dues guerres del Golf i els conflictes del Líban, Israel i Palestina i l’Afganistan, entre d’altres. L'any 2010 va ser guardonat amb el Ir Premi de Periodisme d'Investigació Grup Godó i Grup 62 i el 2012 se li va atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau.
 
És autor de La revancha del reportero (Diëresis 2007), Jazz al despatx de Hitler (Península 2010), recopilació de reportatges que va guanyar el primer Premi de Periodisme d’Investigació i Reporterisme Comte Godó 2010, Teixint bombes. Deu cròniques de la Guerra Civil a Sabadell (Museu d’Història de Sabadell, 2010), Como un ángel sin permiso. Cómo vendemos misiles, los disparamos y enterramos a los muertos (Carena 2012), El marqués y la esvástica. César González-Ruano y los judíos en el París ocupado’ (Anagrama 2014), i La noia de la Pirelli (Columna, abril 2016).
 
D’altra banda, ha col·laborat amb diferents entitats en l’organització d’exposicions: ‘L’arxiu del corresponsal de guerra’ (Centre d’Art Santa Mònica, 2013), ‘Les ombres del temps’ (Castell de Montjuïc, 2016). ‘Històries transportades’ (Museu d’Història de Sabadell, 2007), ‘Quid pro quo’ (Fundació Caixa Manresa, 2003), ‘Joan Figueras. La plenitud impossible’ (Museu d’Art de Sabadell, 1998).
 
Departament de Salut
 
Candela Calle i Rodríguez, directora gerent de l’Institut Català de la Salut
 
Nascuda a Barcelona el 1960.
 
Llicenciada en Medicina i Cirurgia (Universitat de Barcelona-Hospital Clínic) i diplomada en Alta Direcció d’Empreses (ESADE).
 
Fins ara ha estat directora general de l’Institut Català d’Oncologia, així com membre de diversos patronats i comissions.
 
Professora i membre de la Comissió Docent del Màster de Gestió Sanitària de la Universitat Internacional de Catalunya. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat directora de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, subdirectora de Gestió Clínica i Mèdica a l’Hospital de Sant Pau i directora executiva dels serveis sociosanitaris de la Corporació Sanitària Parc Taulí, entre d’altres càrrecs.
 
També ha participat en nombrosos congressos i ponències i és autora de múltiples publicacions.
 
Departament de Territori i Sostenibilitat
 
Albert Alins, director general de Polítiques de Muntanya
 
Nascut al Pont de Suert l’any 1967.
 
Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Intermediació Financera a l’Institut d’Estudis Financers de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i postgraduat en Tributació i Fiscalitat Empresarial a la Universitat de Barcelona (UB).
 
Alins va ser delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran entre 2011 i gener de 2016. També fou alcalde del Pont de Suert (Alta Ribagorça) entre 1999 i 2015, i diputat de la Diputació de Lleida entre 1999 i 2007, ens del qual va ser vicepresident econòmic i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica. Prèviament (1996-1999) havia estat gerent del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia