El Govern ha acordat la creació de la nova Direcció General de Polítiques de Muntanya, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest organisme neix per coordinar l’aplicació del conjunt de polítiques sectorials que són estratègiques per als territoris de muntanya.

En concret, proposarà i dirigirà programes i projectes estratègics per a aquests territoris que mobilitzin recursos tècnics i econòmics d’altres departaments; elaborarà disposicions de caràcter general relatives a la muntanya que assegurin la integració d’una visió interdepartamental; i farà el seguiment i l’avaluació de l’impacte que es derivin de les diferents polítiques sectorials. Entre les funcions de la nova Direcció General destaquen l’assessorament en els processos normatius, de planificació i programació del Govern per garantir que es tenen en compte les especificitats dels territoris de muntanya; la coordinació de les actuacions de les diferents administracions públiques en aquesta matèria i la participació en diferents comissions transversals.
 
El nou organisme tindrà adscrit el Servei d'Actuacions de Muntanya. Per crear aquesta nova Direcció General es modifica el Decret 342/2011, de 17 de maig, de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat.