• El vicepresident Oriol Junqueras; la consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller de Salut, Antoni Comín, i el d'Interior, Jordi Jané, s'han desplaçat a Tortosa per fer un minut de silenci en homenatge a les víctimes
Tortosa
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i els consellers de la Presidència, Salut i Interior, Neus Munté, Antoni Comín i Jordi Jané, han volgut ser presents avui a Tortosa per retre homenatge a les víctimes de l'accident que es va produir ahir al Montsià, provocant la mort de 13 joves de diferents nacionalitats. Des d'allà han volgut agraïr, en nom de tot el Govern, "l'esforç de tots els professionals i voluntaris que han participat per minimitzar els efectes del tràgic accident".

Després d'una reunió per posar en comú l'evolució de les tasques que està portant a terme el Govern des dels diferents àmbits en relació amb aquest accident, Junqueras, Munté, Comín i Jané han fet un minut de silenci a les portes de la Delegació del Govern a Terres de l'Ebre, acompanyats de diverses autoritats del territori, els cònsols d'Itàlia, Uzbekistan i Àustria, i treballadors de la Delegació.

En la posterior atenció als mitjans, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha explicat que actualment hi ha 24 persones ingressades (1 en estat crític, 6 greus i 17 menys greus) en diversos hospitals: 5 a l'hospital de Tortosa, 5 a Amposta, 3 a Vinaròs, 3 a l'Hospital Joan XXIII a Tarragona,  3 a Reus, 1 a l'Hospital de Bellvitge, 1 Sant Pau. 1 al Clínic, 1 al Moisès Broggi i finalment 1 a la Vall d'Hebron. En aquest sentit, ha comentat que són 16 dones i 8 homes d'edats compreses entre 20 i 62 anys i de tretze nacionalitats diferents.
 
Pel que fa a la situació del conductor del vehicle, ha destacat que fins a cinc metges el van veure poques hores després del sinistre i cap va detectar-li cap lesió fins que a la la nit van traslladar-lo a la Clínica Terres de l'Ebre i van diagnosticar-li una contusió pulmonar, una afecció que sovint no es detecta fins al cap d'unes hores després del xoc. L'home, de 62 anys, es troba ingressat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Per la seva part, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha destacat, que "el Govern s'ha bolcat a atendre les famílies de les víctimes i amb gran rapidesa, tenint en compte les dificultats, ja que no existia un registre exacte de quines persones viatjaven a cada autocar i a causa de les seves diferents nacionalitats". El conseller ha afegit que l'acompanyament a les famílies és en tots els àmbits, "psicològic, en els inevitables tràmits burocràtics, en el trasllat a Tortosa..." i ha explicat que avui al migdia ja eren més de sis famílies les que es trobaven a Catalunya.