Salut

Mig milió de persones reben consells d'activitat física als centres d'atenció primària de Catalunya al 2015

Salut se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física promovent l'ús de les escales i les pauses actives

query_builder   6 abril 2016 10:13

event_note Nota de premsa

Mig milió de persones reben consells d'activitat física als centres d'atenció primària de Catalunya al 2015

Salut se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física promovent l'ús de les escales i les pauses actives

 
Avui 6 d'abril se celebra arreu del món el Dia Mundial de l’Activitat Física, una jornada dedicada a posar l’accent en la importància de promoure aquesta activitat com a element fonamental de salut i benestar. En aquest sentit, aquesta conscienciació està prou arrelada a Catalunya, tal i com ho manifesta un nou indicador: durant l’any passat, més de 500.000 persones van rebre consells de professionals sanitaris en l’àmbit de l’atenció primària a Catalunya, segons les dades de la història clínica informatitzada.
 
Aquests consells s’han donat en el marc del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), desenvolupat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport, i que té per objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de les persones mitjançant l’activitat física. Així, el PAFES actua capacitant professionals de la salut sobre com aconsellar, i col·laborant amb municipis pel disseny d’entorns comunitaris saludables, fent que les persones que reben aquestes recomanacions tinguin un espai on poder realitzar-les. En aquesta línia, el PAFES s’ha estès a la totalitat de les àrees bàsiques de salut (ABS) de Catalunya i ja hi ha 800 rutes saludables a 300 municipis, que suposen més de 2.700 km.
 
Protecció davant problemes crònics i patologies  
La pràctica d’activitat física de manera regular millora la salut i la qualitat de vida, i alhora suposa un factor protector per a diferents problemes de salut crònics (hipertensió, diabetis, dolors musculars...) i patologies (malalties de l’aparell circulatori i càncer, principalment). També millora la salut mental. Per contra, el sedentarisme és el tercer factor de risc de mort als països occidentals. A més, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la despesa sanitària anual d’una persona sedentària és d’entre 150 i 300 euros superior a la d’una persona activa.
 
Per promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme, i tot sumant-se al Dia Mundial, s’han presentat els nous rètols i missatges per fomentar l’ús de les escales a tots els edificis del Departament de Salut, així com també s’ha parlat de la manera de preparar carmanyoles saludables i de fer pauses actives, amb estiraments en el lloc de treball. En aquest sentit, pujar escales és una forma de ser actius que ajuda a sumar salut de forma senzilla. De fet, hi ha evidència que els rètols als punts de decisió en promouen l’ús i que renovar-los periòdicament té els seus efectes.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia