• El Consell Executiu aprova el Programa Campanya Forestal 2016 per donar  suport a la capacitat operativa del cos de Bombers de la Generalitat en les tasques de prevenció i extinció d’incendis
El Govern reforçarà la lluita contra els incendis forestals amb la contractació del personal necessari per fer front a la campanya d’enguany. El Consell Executiu ha aprovat el Programa campanya forestal 2015, que entre l’1 de juny i el 31 d’octubre reforçarà els efectius que treballen en la prevenció i extinció d’incendis.
 
El Programa, amb una durada de 6 mesos permetrà:
 
-       Donar suport operatiu a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments en aquells mesos durant els quals s‘intensifica l’activitat a causa del major risc d’incendi forestal.
 
-       Realitzar tasques de vigilància de zones forestals.
 
-       Donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives.
 
-       Oferir suport administratiu en la campanya forestal.
                                                
En el marc d’aquest Programa el Govern ha autoritzat la contractació dels recursos humans necessaris i la cobertura amb personal interí de les places de caràcter administratiu.