Direcció General de Comunicació

altres acords

Altres Acords de Govern

query_builder   19 abril 2016 14:59

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Reestructuració del Departament de Salut

El Govern ha aprovat la reestructuració del Departament de Salut segons la qual la Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària passarà a partir d’ara a gestionar els processos mèdics i sanitaris en matèria d’incapacitats laborals (avaluació mèdica, inspecció, gestió i control) i a dictaminar sobre l’adequació de les actuacions sanitàries del sistema sanitari públic en el marc de la responsabilitat patrimonial. D’aquesta manera, es vol que aquesta Direcció del Departament de Salut esdevingui òrgan de referència en les valoracions de les incapacitats laborals des d’una perspectiva professional pluridisciplinària.
 
Fins ara, aquest àmbit depenia de la Secretaria de Salut Pública, les funcions de la qual s’ha vist necessari reordenar per tal que, delimitant-les a l’àmbit propi i estricte de la salut pública, es reforci com a institució de referència en matèria de salut pública de Catalunya.
 
Traspàs a la Diputació de Girona de dues carreteres de la Generalitat
 
El Govern ha aprovat traspassar a la Diputació de Girona les carreteres GI-510z i GI-511z, de titularitat de la Generalitat. Aquest canvi, que es formalitzarà a través d’un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la diputació gironina, permetrà donar continuïtat a la xarxa local de carreteres del municipi de Terrades (Alt Empordà).
 
Les carreteres GI-510z i GI-511z connecten i donen continuïtat a la xarxa de carreteres de la Diputació de Girona. En canvi, no connecten i resten allunyades de la xarxa de carreteres de la Generalitat. Per aquest motiu i per a una adequada gestió de les xarxes viàries de les quals són titulars les dues administracions, el Govern considera necessari i oportú que la Diputació de Girona assumeixi la plena titularitat d’aquestes dues carreteres.
 
A partir de la formalització del traspàs, la Diputació de Girona assumirà totes les competències inherents al règim d’explotació, ús, protecció, conservació i manteniment de les carreteres.
 
Declarades bé cultural d'interès nacional cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp

El Govern ha acordat declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de zona d'interès etnològic, cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp (Baix Camp), i delimitar-ne l’entorn de protecció.  Es tracta, concretament,  de la “Barraca del Miquel Terna”, la “Barraca dels Comuns del Pellicer”, la “Barraca del Jaume de la Cota”, la “Barraca en espiral” i la “Barraca dels lliris”.
 
Aquestes 5 barraques s’han escollit entre les 132 que s’han identificat al terme municipal de Mont-roig del Camp, per ser les millors conservades, per la seva singularitat, monumentalitat o diversitat tipològica, i constitueixen un museu a l’aire lliure. Totes cinc estan situades relativament allunyades del poble, al voltant de l’eix de la carretera del Pratdip (T-310).
 
Les construccions de pedra seca, com ara barraques, marges, cisternes, paravents, carrerades o cabanes, constitueixen un dels elements cabdals del patrimoni etnològic del món de la pagesia del nostre país. La tècnica de la pedra seca consisteix a disposar les pedres d’una construcció sense cap element d’unió afegit, com el guix, el ciment, l’argamassa, fustes o ferros, i constitueix una expressió d’enginy i senzillesa de l’arquitectura popular.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia