Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat organitza el Mercat d'Escapades per incentivar els viatges de curta durada entre els catalans

query_builder   5 maig 2016 16:26

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat organitza el Mercat d'Escapades per incentivar els viatges de curta durada entre els catalans

mercat d'escapades cartell
 
·         Té lloc del 6 al 8 de maig en el Passeig Lluís Companys de Barcelona (al costat de l’arc de Triomf) i reuneix més de 140 empreses i entitats catalanes que venen in situ escapades per Catalunya.
 
·         El mercat emissor català és molt important per a Catalunya ja que l’any 2015 més de 6,4 milions de catalans van allotjar-se en establiments turístics, generant més de 17,5 milions de pernoctacions.
 
·         L’acció s’emmarca dins de la declaració del 2016 com l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, que se celebra amb l’objectiu de promocionar el ric patrimoni enogastronòmic de Catalunya.
 
 
Demà comença la segona edició del Mercat d’Escapades, una fira organitzada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), que se celebra del 6 al 8 de maig al passeig Lluís Companys de Barcelona (al costat de l’Arc de Triomf), i que reuneix més de 140 empreses i entitats catalanes que comercialitzen la seva oferta turística.
 
L’objectiu d’aquesta acció és incentivar entre el públic català els viatges de curta durada —caps de setmana, ponts, etc.— per Catalunya. Cal destacar que el mercat domèstic és un important mercat emissor per a la destinació catalana. L’any 2015, més de 6,4 milions de catalans (+29,1%) van allotjar-se en establiments turístics (hotels, càmpings, turisme rural, apartaments i albergs), i van generar 17,5 milions de pernoctacions (+23,3%).
 
La diferència del Mercat d’Escapades respecte a una fira tradicional és que les empreses i entitats que hi participen venen la seva oferta directament al públic. Així, els visitants que durant aquest cap de setmana s’apropin fins a l’Arc de Triomf podran comprar in situ experiències turístiques diferents que els permetran descobrir la variada oferta turística de Catalunya.
 
Per tal de facilitar al consumidor l’accés a tota la informació existent, el mercat es dividirà en quatre zones que s’identifiquen amb quatre tipus de productes: activitats a la natura (senderisme, cicloturisme, activitats d’aventura, turisme rural, etc); cultura (ciutats amb caràcter, patrimoni religiós i catedrals, genis catalans, etc); enoturisme i gastronomia (cellers enoturístics, tastets d’oli i de vi, hotels gastronòmics, etc); i vacances en família (Destinacions de Turisme Familiar, establiments familiars, experiències en estacions de muntanya, etc).
 
El Mercat d’Escapades es complementarà amb una sèrie d’activitats adreçades al públic assistent: moure’s en burricleta per la zona, pujar al rocòdrom, o viatjar en un trenet elèctric. A l’Àrea Gastronòmica també es poden degustar les receptes dels xefs dels hotels gastronòmics i els col·lectius de cuina de Catalunya.
 
Així mateix, s’organitzaran tallers gratuïts de caràcter experiencial que comprenen des de l’elaboració de vi tal i com ho feien els romans fins a la identificació de fauna marina, o la fabricació de ceràmica. L’agenda d’activitats i tallers del Mercat d’Escapades es pot consultar en el web http://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades/
 
El Mercat d’Escapades és una de les accions que es realitzen en el marc de la declaració del 2016 com l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme. Aquesta celebració té com a objectiu promocionar el ric patrimoni enogastronòmic de Catalunya des de tres vessants: reivindicar la gastronomia com a element identitari de la destinació catalana; posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència als mercats internacionals; i donar a conèixer entre el públic català l’enorme varietat i qualitat del turisme enogastronòmic de Catalunya.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia