Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la licitació de l'explotació dels sistemes de sanejament d'Abrera i Igualada

El Govern aprova la licitació de l'explotació dels sistemes de sanejament d'Abrera i Igualada

query_builder   10 maig 2016 15:18

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la licitació de l'explotació dels sistemes de sanejament d'Abrera i Igualada

  • El pressupost conjunt de licitació puja a 23,5 milions d’euros, dels quals 13,2 corresponen al contracte d’Abrera i 10,3 al d’Igualada
  • Aquests contractes pluriennals garantiran la gestió i explotació dels serveis d’ambdues depuradores durant els propers quatre anys
El Govern ha aprovat autoritzar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a iniciar la licitació dels contractes d’explotació i manteniment dels sistemes de sanejament d’Abrera (Baix Llobregat) i Igualada (Anoia) per als propers quatre anys i la possibilitat de pròrroga de dos anys.
 
Els contractes tenen un pressupost de licitació de 13,2 milions d’euros en el cas d’Abrera i de 10,3 milions en el d’Igualada. L’ACA obrirà els procediments de licitació corresponents durant el mes de juny. Es preveu l’adjudicació abans de final d’any perquè siguin operatius des de l’1 de gener del 2017.
 
400.000 habitants servits
 
La depuradora d’Abrera, de tipus biològic, amb eliminació de nitrogen i fòsfor, està en servei des del 1994 i s’ha ampliat en dues ocasions (el 1999 i el 2012). La instal·lació dóna servei als municipis i nuclis d’Abrera (les Carpes, Santa Maria de Villalba, Ca la Cília); Olesa de Montserrat; Esparreguera; Collbató i el Bruc. Té una capacitat de tractament de 34.500 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 115.000 habitants equivalents (tracta les aigües residuals domèstiques urbanes i de les activitats econòmiques i industrials assimilables a urbanes).
 
La depuradora d’Igualada està en servei des del 1985 i es va ampliar el 1995. Consta d’un tractament biològic amb eliminació de nitrogen i fòsfor i dóna servei als municipis i nuclis d’Igualada; Vilanova del Camí; Òdena i Santa Margarida de Montbui. Té una capacitat de tractament de 20.000 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 285.000 habitants equivalents. 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia