Polítiques Digitals

ENA EAPC

Governació acorda amb l'École Nationale d'Administration (ENA) promoure l'intercanvi de professors i alumnes amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

query_builder   12 maig 2016 20:28

event_note Nota de premsa

Governació acorda amb l'École Nationale d'Administration (ENA) promoure l'intercanvi de professors i alumnes amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

  • L’acord amplia un conveni ja existent i preveu una relació més constant i intensa entre les dues escoles, amb projectes com ara un programa de beques per a estudiants catalans per a cursos a l’ENA
  • Meritxell Borràs assegura que “establir col·laboracions amb institucions de referència com l’ENA ens ajudarà a excel·lir i millorar, per fer de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya un referent nacional i internacional de la formació pública”
EAPC ENA
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge,Meritxell Borràs, de viatge oficial a París, ha visitat l’École Nationale d’Administration (ENA). La consellera Borràs, en la seva condició de presidenta de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), s’ha reunit amb la directora de l’ENA, Nathalie Loiseau, i ha acordat diverses línies de col.laboració entre les dues institucions. A la reunió, també hi ha assistit el director de l’EAPC, Agustí Colomines
 
En declaracions als mitjans de comunicació, la consellera Meritxell Borràs ha refermat l’aposta del Govern català per fer de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya un referent formatiu a nivell nacional i internacional. “Ara, Catalunya viu un moment important, i ens calen professionals preparats per donar respostes adequades a aquests moments”, ha assegurat. “Per això, volem potenciar l’Escola, fer-la una autèntica Escola Nacional de Govern i Administracions Públiques, preparada per formar treballadors públics d’Estat. I establir col·laboracions amb institucions de referència com l’ENA ens ajudarà a excel·lir i millorar”.
 
En aquest sentit, Borràs ha afirmat que la visita a París “s’emmarca en aquesta voluntat d’impulsar i millorar l’administració pública”. I ha explicat que, a més d’haver acordar aquesta col·laboració amb l’ENA, demà mantindrà dues reunions amb les responsables de modernització de l’Administració del Govern francès i de l’Ajuntament de París. “Volem conèixer i compartir les millors experiències, també en formació i en administració pública”, ha reblat la consellera Borràs.
 
Un acord per promoure l’intercanvi de professorat i alumnes
 
L’acord entre l’EAPC i l’ENA, que amplia el conveni vigent entre les dues escoles, preveu, entre altres accions, la creació per part de l’EAPC d’un programa de beques per a estudiants catalans per assistir a cursos de curta durada de l’ENA. En virtut de l’acord, l’EAPC programarà cursos impartits per professorat de l’ENA i es fomentarà l’intercanvi entre l’alumnat. A més, també es duran a terme publicacions conjuntes, que es difondran a través de les revistes i el blog de l’EAPC. 
 
La col·laboració entre l’Escola d’Administració i Pública de Catalunya i l’École Nationale d’Administration té un llarg recorregut. Així, ja al 1990, es va acordar amb l’ENA l’estada a París d’alguns alumnes del curs de formació per a directius impartit per l’EAPC. Des de llavors, s’han realitzat diverses visites a l’ENA, una de les escoles d’administració pública amb major prestigi internacional, que compta, a més, amb una gran incidència en la vida pública de França. 
 
L’EAPC va participar en el 1er Congrés europeu d’escoles de formació pública organitzat per l’ENA, i l’escola francesa ho va fer en la Jornada Internacional de Gestió Pública, que es va dur a terme a Barcelona, coincidint amb el centenari de l’EAPC. Així mateix, les dues escoles, han participat en diversos projectes en el marc de la Unió Europea.
 
La col·laboració entre les dues escoles va portar a la signatura, el setembre de 2015, d’un conveni de cooperació que es manté vigent i s’ha ampliat ara s'ha concretat amb aquests punts acordats avui en la reunió entr la consellera de Governació i la directora de l’ENA.
 
Reunió amb els catalans de París
 
Durant la seva estada a París, la consellera Meritxell Borràs també ha mantingut una trobada amb catalans residents a França, en què els ha informat, entre altres qüestions, sobre el pla de vot electrònic, especialment adreçat als electors catalans que viuen a l’exterior, que el Departament de Governació preveu posar en funcionament en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La sessió ha tingut lloc a la Delegació del Govern de Catalunya a França i Suïssa.

1  

Imatges

Meritxell Borràs, Nathalie Loiseau i Agustí Colomines

Meritxell Borràs, Nathalie Loiseau i Agustí Colomines 812