Afers Religiosos

La Direcció General d'Afers Religiosos fa formació sobre diversitat religiosa a les Terres de l'Ebre

Noves sessions pels dies 20 i 26 de maig, per conèixer preceptes i pràctiques religioses amb incidència en la prestació dels serveis públics

query_builder   13 maig 2016 14:40

event_note Nota de premsa

La Direcció General d'Afers Religiosos fa formació sobre diversitat religiosa a les Terres de l'Ebre

Noves sessions pels dies 20 i 26 de maig, per conèixer preceptes i pràctiques religioses amb incidència en la prestació dels serveis públics

La directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de les Terres de l’Ebre, Rosa Peig, va obrir el 5 de maig la primera de les sessions del Curs sobre la diversitat religiosa. Conceptes i criteris d’aplicació. Una segona va començar el dia 12 i n’hi ha de previstes pels pròxims 20 i 26 d’aquest mes de maig. Aquest curs ha estat programat per la Direcció General d’Afers Religiosos, per oferir als empleats públics les eines més adients per atendre a la ciutadania en igualtat de condicions.
Generalitat Catalunya
Aproximadament 40 empleats de les administracions locals i de la pròpia la Generalitat de Catalunya participen en totes quatre sessions, que té una durada de 4 dies, i que imparteixen professorat universitari expert en matèria religiosa coordinat per la Fundació Privada MigraStudium en col·laboració amb l'ISCREB, el GTER i Cristianisme i Justícia. El curs té per objectiu conèixer els preceptes i les pràctiques religioses que poden tenir més incidència en la prestació dels serveis públics, quan des del seu lloc de treball han d’atendre persones d’orígens culturals i religions diverses.
 
El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants al llarg dels darrers anys causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, la diversitat religiosa s'ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. Així, aquesta formació s’emmarca dins de les diferents actuacions que la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament ofereix, per tal que els empleats públics puguin atendre tothom en igualtat de condicions i d’acord amb les seves creences, sense discriminacions i amb el respecte que es mereix cada confessió religiosa.
 
A més a més, la Direcció General d’Afers Religiosos també ha publicat unes Guies sobre la diversitat de creences als àmbits professionals educatiu, sanitari, penitenciari i de la via pública, i que es poden consultar a la seva web www.gencat.cat/afersreligiosos.