Direcció General de Comunicació

GAIP

El Govern trasllada al Parlament el reglament de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública

query_builder   31 maig 2016 14:34

event_note Nota de premsa

El Govern trasllada al Parlament el reglament de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública

  • La GAIP és l’òrgan encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret que la Llei reconeix a totes les persones d’accedir a la informació pública
El Govern ha aprovat trametre el Projecte de reglament de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) al Parlament, perquè aquest es pronunciï sobre la proposta presentada d’acord amb el que estableix la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. L’informe previ del Parlament relatiu al reglament de la GAIP, per garantir la independència orgànica i funcional de la Comissió, té caràcter vinculant per al Govern i és un tràmit necessari per procedir a l’aprovació del decret.
 
La GAIP és l’òrgan encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret que la Llei reconeix a totes les persones d’accedir a la informació pública. En l’actualitat ja exerceix la seva tasca, un cop el Parlament en va designar els seus cinc membres. El reglament, que ara el Govern sotmet a l’informe previ del Parlament, té com a objectiu garantir i potenciar la independència de la Comissió, assegurant-li amb aquesta finalitat l’àmbit funcional que li correspon, així com l’estructura i els mitjans necessaris per tal que pugui exercir amb eficàcia les seves responsabilitats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia