Direcció General de Comunicació

Conflictivitat

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estat contra la llei d'emergència social

query_builder   7 juny 2016 15:41

event_note Nota de premsa

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estat contra la llei d'emergència social

  • La Generalitat presentarà al·legacions en defensa de la norma recorreguda pel Govern espanyol davant del Tribunal Constitucional i demanarà l’aixecament de la suspensió dels articles i disposicions impugnats
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat personar-se en el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel president del Govern de l’Estat contra determinats articles i disposicions de la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. La Generalitat defensa la constitucionalitat de la norma d’acord amb les competències pròpies en matèria d’habitatge, consum i serveis socials, que fa valer plenament a l’hora de protegir les persones que estan en situació de vulnerabilitat. També demanarà l’aixecament de la suspensió dels preceptes impugnats, que el TC ha de resoldre en el termini de 5 mesos.
 
La decisió de l’Executiu català de personar-se en el recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 24/2015 ha estat adoptada a proposta de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, després de revisar l’informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya. El termini per personar-se davant del Tribunal Constitucional finalitza el proper 27 de juny.
 
El Govern de la Generalitat va denunciar el recurs d’inconstitucionalitat de la llei d’emergència social catalana com una decisió política i no tècnica, que deixava exposades moltes persones vulnerables. Com a resposta, el Govern va anunciar que, juntament amb el Consell de l’Advocacia de Catalunya, les entitats municipalistes i els promotors de la ILP d’habitatge, redactaria una nova llei d’emergència social que reculli tot allò que ha quedat suspès després que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs del Govern espanyol, amb l’objectiu de mantenir les eines per donar resposta a les necessitats d'habitatge i fer front a la pobresa energètica.
 
El Consell de Ministres del 29 d’abril va informar de la presentació per part del president del Govern de l'Estat d’un recurs d'inconstitucionalitat contra els articles 2 (apartat 2), 3, 4, 5 (apartats 1, 2, 3, 4 i 9), 7, la disposició addicional, la disposició transitòria segona (apartat primer i apartat segon pel que fa a l'aplicació de l'article 7) i la disposició final tercera de la llei d’emergència social catalana. El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs per mitjà de la provisió de 25 de maig, fet que va comportar la suspensió automàtica dels preceptes impugnats atès que la sol·licitud del Govern central invocava l’article 161.2 de la Constitució espanyola, que així ho preveu.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia