- El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP ha inaugurat, aquest matí, el I Workshop en Indústries Alimentàries

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Antoni Diaz, ha inaugurat avui, a l’Escola Agrària de L’Empordà, a Monells, el I Workshop en Indústries Alimentàries, centrat en l’anàlisi i debat dels controls dels proveïdors i la prevenció del frau.
Aquesta és la primera d’un seguit de jornades organitzades pel DARP sobre temes d’interès per a la indústria agroalimentària. La trobada, que ha comptat amb la participació d’un centenar d’assistents, respon al suport que el Departament dóna al sector agroalimentari pel que fa a la prevenció i lluita contra el frau alimentari i a la tasca de control oficial de la qualitat alimentària que es duu a terme per a donar garanties al sector i als consumidors.
I és que els operadors alimentaris estan subjectes, cada vegada més, al control dels processos d’elaboració, de les pràctiques de manipulació i, sobretot, de les matèries primeres i del frau alimentari; situació que es reflecteix en la preocupació creixent del sector per a prevenir el frau alimentari i per a garantir la màxima qualitat en els aliments que produeix.
Així, Antoni Diaz ha obert la seva intervenció fent palès que “des del Govern català treballem per a afavorir l’excel·lència a les nostres empreses per tal de ser referència tant dins del nostre país com fora de Catalunya”, alhora que "vetllem i promocionem els productes de qualitat; i per tal de garantir la qualitat dels productes, establim diferents mecanismes de control contra el frau agroalimentari al llarg de la cadena agroalimentària. I la cadena alimentaria engloba tots els seus agents fins i tot els proveïdors de les indústries agroalimentàries”.
En aquest punt, Diaz ha afegit que tampoc no s’ha d’oblidar el darrer esglaó de la cadena agroalimentària: el consumidor, “que té una gran importància i alhora un gran desconeixement sobre els processos de control del sistema agroalimentari, el que moltes vegades provoca sentiments negatius de resignació i/o desconfiança envers els aliments i els processos de producció. Ja que estem parlant d’un tema tant important i prioritari com l’alimentació i la salut”.
Per tot plegat, com ha subratllat el director general “som molt conscients que necessitem una gran tasca de comunicació, i és per això que realitzem aquest primer workshop, que es troba en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament, amb l’objectiu de divulgar i donar a conèixer la importància de la seguretat alimentària i dels controls al llarg de tota la cadena agroalimentària, per a garantir la qualitat dels productes agroalimentaris. I des de el DARP estem convençuts que la seguretat alimentària i els mecanismes de control contra el frau agroalimentari són una garantia d’èxit i de competitivitat per a les indústries agroalimentàries”.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.



