Agència de l'Habitatge de Catalunya

Els integrants del Fons d'habitatges de lloguer social assumeixen el compromís d'ampliar l'estoc de pisos, que ja és de prop de 30.000

L'acord inclou també el compromís de no realitzar desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat residencial

query_builder   10 juny 2016 12:15

event_note Nota de premsa

Els integrants del Fons d'habitatges de lloguer social assumeixen el compromís d'ampliar l'estoc de pisos, que ja és de prop de 30.000

L'acord inclou també el compromís de no realitzar desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat residencial

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Plataforma pel dret a un habitatge digne, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació de Municipis de Catalunya i Caixabank es reuneixen per fer seguiment del Fons i establir línies de treball conjuntes.
Els integrants del Fons d’habitatges de lloguer social han assumit el compromís de continuar ampliant el seu estoc de pisos. Aquest dimecres, 8 de juny, s'ha reunit la comissió de seguiment del Fons d’habitatge de lloguer destinat a polítiques socials, integrada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne, l’Associació de Municipis de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i, per primera vegada  i amb caràcter permanent, es va incorporar Buildingcenter, filial immobiliària propietat 100% del grup Caixabank.
 
En la reunió s'ha donat compte del número d'habitatges adscrits al Fons,  que actualment és de 29.733 habitatges, dels quals 16.197 provenen de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, altres administracions i entitats financeres, 8.784 provenen de la Xarxa de Mediació, 1.643 són habitatges d’inclusió i 3.109 provenen dels Ajuntaments. En la trobada s'ha acordat que l’Agència s’ocuparà d’elaborar els protocols corresponents al procediment per exigir les obres necessàries per al compliment dels requisits d’habitabilitat dels habitatges previst a l’article 4 del DL 1/2015 de 24 de març així com del procediment sancionador per manca d’ocupació en cas d’habitatges buits. Així mateix, es farà un seguiment cada sis mesos per veure l’evolució del Fons. 
 
Pel que fa a la convocatòria de subvencions  per a entitats públiques locals que gestionen habitatges adscrits al Fons, la previsió és que s’obri el mes de setembre. És per això que també es va acordar que l’Agència continuarà  fent la  tasca informativa amb els ajuntaments perquè posin habitatges al Fons i es puguin acollir a aquesta subvenció. 
 
Un instrument per articular les polítiques d’habitatge social
 
El juny de 2015 es va signar un conveni per constituir el Fons d’habitatges de lloguer destinat a polítiques socials que va aprovar el Parlament de Catalunya a sol·licitud de la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne. S’integren en el fons els habitatges públics de la Generalitat, dels Ajuntaments, els habitatges de les borses municipals de lloguer, els habitatges d’inclusió i els habitatges de les entitats financeres que han estat cedits fins el moment a les administracions. Els habitatges han de ser adjudicats per un període de 5 anys i el preu del lloguer ha de ser almenys d’un 20% inferior al preu de mercat.
 
L’acord inclou també un compromís anual per incrementar el fons de lloguer, destinat a polítiques socials i el compromís de no realitzar desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat residencial, tant si es tracta de procediments hipotecaris com d’impagaments de renda.
 
A finals de maig ja es va celebrar una Jornada, que va comptar amb la participació d’ajuntaments i entitats financeres, per posar en comú els punts de vista dels actors que han de nodrir el Fons d’habitatge social. Durant la Jornada ja es va destacar que la importància del Fons radica en fer-lo un instrument vàlid articular polítiques d’habitatge social.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 30

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia