foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui a Girona la 1era Exhibició de Cossos d’Emergències i de Seguretat. Durant la seva intervenció, Jané ha destacat que “aquesta darrera setmana hem tingut una mala noticia, no s’han pogut aprovar els pressupostos per al 2016 i ens aboquem a la pròrroga”. “Això té implicacions també en l’àmbit d'interior perquè  no tindrem, per exemple, l'oferta publica de 400 noves places de Mossos d’Esquadra i no la tindrem quan la necessitem, i molt” ha afegit.  Jané també s’ha referit a les conseqüències que la falta de pressupost tindrà per al cos de Bombers “sabem que ens hem de modernitzar i no podrem tenir amb caràcter immediat tots els equips d’excarceració que estaven ja previstos amb les corresponents partides,  així com altres millores urgents  pel cos de bombers i pel conjunt dels serveis d’emergències que havíem previst” ha explicat.
 
D’alt banda, el conseller ha  dit que “enmig d’una ciutat vital i acollidora com és Girona, en un moment donat poden haver-hi situacions d’emergència i s’ha d'actuar amb rapidesa, i ho fem, i això ho hem de valorar molt”. “Dono les gràcies a tots els que ho fan possible” ha afegit.
 
Per la seva part, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha posat en relleu que "els ajuntaments som els que hem de respondre a les emergències civils i socials de la ciutadania i vosaltres feu el mateix a un nivell més gran”. “Entenc el vostres esperit d'esforç i us l'agraeixo” ha dit.
 
A l’acte d’avui, organitzat per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona, també hi han assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau; el director general de Protecció Civil, Joan Delort, i el director territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, entre d’altres autoritats.
 
Durant tota la jornada s’han realitzat activitats dirigides a la ciutadania en general i als infants en especial, amb la voluntat de conscienciar i fer divulgació de diferents mesures d’autoprotecció, així com de donar a conèixer el dia a dia dels diferents cossos participants.
 
S’han ofert activitats específiques per als nens i nenes com tallers de dibuix, passatemps i retallables; lliurament de polseres identificatives de protecció civil per a la mainada, exposició de vehicles de emergències, demostracions de tècniques de RCP (reanimació cardiopulmonar), ús de desfibril·ladors, exhibicions d’unitats canines, carpa de fum, excarceració de vehicles, extinció d’incendis, simulacres d’assistència sanitària en accidents, consells i recomanacions en situacions de risc, i moltes altres activitats.
 
Participació del Departament d’Interior
Els Bombers de la Generalitat han participat amb un camió i una autoescala automàtica i han muntat una carpa de fum per fer un circuit per la mainada, així mateix també han col·locat una barra de bombers per lliscar i han mostrat el camió que fa de Punt de Trànsit.
 
A més, els Bombers han participat en la simulació d’un accident de trànsit juntament amb Mossos d’Esquadra i el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i han ofert un taller de rescat en el qual s’ha fet  el gruatge d’una persona ferida des d’un helicòpter.
 
Amb aquest tipus d’exhibicions es pretén acostar els grups operatius a la societat i donar a conèixer diferents consignes d’actuació en cas d’emergència. En aquesta trobada, es vol mostrar quines són les diferents situacions que es poden donar a l’entorn d’un accident de trànsit amb ferits.
 
D’altra banda el cos de Mossos d’Esquadra també ha participat a la jornada amb diferents efectius policials de la Regió Policial de Girona:
-       Àrea Regional de Trànsit (ART)
-       Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)
-       Unitat Canina (UCAN)
-       Unitat de seguretat ciutadana (USC)
-  Furgoneta que té la sala regional i que s’utilitza com a Centre de comandament avançat (CCA)
 

4  

Imatges

Foto

Foto 272

Foto

Foto 275

Foto

Foto 274

Foto

Foto 274