• Destinarà 484.168 euros per al curs escolar 2016-2017 a la promoció i la distribució de fruita i hortalisses a l’alumnat de centres educatius administrats o reconeguts per les autoritats competents
  • Catalunya impulsa per vuitè any consecutiu aquest Pla de consum de fruita i hortalisses a les escoles, que compta amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i de Salut
 
El Govern ha acordat destinar un total de 484.168 euros a la convocatòria d’ajuts per a la promoció i el subministrament de fruites a l’alumnat de centres escolars per al proper curs escolar 2016-2017, 100.000 dels quals corresponents a aquest any i els 384.168 restants a 2017.
 
El Govern convoca anualment l'ajut destinat a la promoció i la distribució de fruita i hortalisses a l’alumnat de centres educatius administrats o reconeguts per les autoritats competents, en el marc del Pla de consum de fruita als centres educatius. L’objecte dels ajuts és promoure el consum de fruita i hortalisses a Catalunya, mitjançant el seu subministrament a l’alumnat de centres educatius en el marc de l’esmentat Pla, d’acord amb la reglamentació comunitària pertinent.
 
Catalunya impulsa per vuitè any consecutiu aquest Pla de consum de fruita i hortalisses a les escoles, que compta amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i de Salut.
 
Val a dir que durant aquest curs 2015-2016, s’han distribuït unes 820 tones de fruites i hortalisses amb peces de poma, pera, mandarina, taronja, nectarina, maduixot, albercoc, nespra, kiwi, pastanaga i cirerol.
 
El pla del curs 2015-2016 ha arribat a més de 292.000 alumnes de 1.213 escoles d’arreu de Catalunya, mentre que el primer any del pla se’n van beneficiar 50.000 alumnes i 213 escoles. A més, per donar suport a la distribució de fruita s’han realitzat 485 tallers relacionats amb hàbits de consum saludables, quer han incidit especialment en el consum de fruites i hortalisses, en els quals han participat uns 11.500 nens de 280 escoles.
 
Per al curs 2016-2017, s’ha mantingut la franja d’edat dels nens que participen en el Pla, que són els escolars del segon cicle d’educació infantil de 3 a 6 anys i tota l’educació primària de 6 a 12 anys. D’altra banda, també s’ha mantingut el finançament del 75% del fons europeus.
 
L’objectiu essencial del Pla és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d’obesitat infantil. De fet, el consum de fruita entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el consum de fruites i verdures ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies pels beneficis que aporten a la salut.