FOTO WEB.
Un moment de la reunió d'avui.
 
 
L’estratègia acordada en el marc de la Taula Sectorial Agrària inclou convocar una reunió entre els membres de la Taula i els representants de la distribució
 
Establir i desenvolupar una estratègia conjunta que permeti millorar la situació del mercat del sector de la fruita dolça a Catalunya ha estat l’acord assolit avui entre els representants del sector productor i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) en el marc de la Taula Sectorial Agrària que s’ha celebrat aquest matí a Lleida. La estratègia plantejada pel DARP, i consensuada amb tots els membres de la Taula Sectorial, es basa en quatre eixos: millorar la transparència del mercat, fomentar l’organització i concentració de l’oferta, establir millores en les mesures de gestió del mercat i actuacions per a l’equilibri de la cadena.
 
En aquesta línia, totes les parts han acordat convocar una reunió entre tots els membres de la Taula Sectorial, que és on està representat el sector, i les empreses de la distribució per a analitzar quina és la situació de mercat de la fruita i com aconseguir un major equilibri entre tots els agents de la cadena.
 
Pel que fa a millorar  i garantir la transparència de preus dels mercats, el DARP ha proposat potenciar i ampliar les funcions de l’Observatori de preus agraris i agroalimentaris de Catalunya i que es reconegui com a activitat estadística d’interès de la Generalitat mitjançant el Decret que aprova el Programa anual d’actuació estadística. Mentre aquest Decret es tramita, el Departament s’ha compromès a garantir la informació dels preus d’entrada a les grans centrals de compra, mitjançant un acord amb Mercolleida.
 
Un altre eix d’actuació que el Departament ha posat sobre la taula és millorar i enfortir l’organització del sector de la fruita dolça per a millorar la seva posició en el mercat. En aquest sentit, un element important és el desplegament de la Llei d’Organitzacions Interprofessionals Agroalimentàries en què s’està treballant des de l’Administració i afavorir la creació de plataformes de comercialització conjuntes o Associacions d’Organitzacions de Productors per tal de concentrar i equilibrar l’oferta.
 
Quant a les mesures de gestió del mercat de la fruita, a més de la pròrroga aconseguida de les mesures de retirada de producte fins al juny del 2017, el Departament també ha explicat l’actuació que està duent a terme a la Unió Europea (UE), en el marc de l’Associació de Regions Europees de producció de Fruites i Hortalisses (ARELFH), per tal que es millorin i agilitzin aquestes mesures de mercat.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Un moment de la reunió d'avui.

Un moment de la reunió d'avui. 137