Direcció General de Comunicació

Boscos

El Govern aprova els nous Estatuts del Centre de la Propietat Forestal, un important impuls a la gestió forestal a Catalunya

query_builder   5 juliol 2016 15:28

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els nous Estatuts del Centre de la Propietat Forestal, un important impuls a la gestió forestal a Catalunya

  • El Centre de la Propietat Forestal té com a finalitat regular i ordenar la gestió forestal i promoure la conservació, el desenvolupament sostenible i la millora dels boscos i dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya
El Consell Executiu ha donat llum verda al Decret pel qual s’aproven els Estatuts del Centre de la Propietat Forestal, entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya, que té com a finalitat bàsica regular i ordenar la gestió forestal i promoure la conservació, el desenvolupament sostenible i la millora dels boscos i dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya, que representen prop del 80% del terreny forestal català. Així mateix, ha de vetllar per tal que hi hagi un tractament unitari de les diferents competències que hi incideixen i organitzar-se mitjançant una estructura àgil i moderna, dotada de mitjans, recursos i pressupost propis.
 
El Decret permetrà iniciar els tràmits per  poder convocar, a la tardor, les eleccions al Centre de la Propietat Forestal i escollir els representants de la propietat privada perquè, des de la coresponsabilitat, puguin participar en el disseny i implementació de les polítiques forestals necessàries per a la sostenibilitat del sector. El Decret regula el sistema electoral per a l’elecció dels 5 vocals en representació de la propietat forestal privada d’entre aquells propietaris que disposin d’un instrument de gestió forestal aprovat i vigent. Les darreres eleccions celebrades per escollir aquests representants van ser anteriors a la Llei 7/1999, del Centre de la Propietat Forestal.
 
El Centre de la Propietat Forestal (CPF), adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), té per missió fomentar la gestió forestal sostenible en els terrenys forestals de titularitat privada de forma coordinada amb la gestió dels terrenys forestals de titularitat pública. A més, actua dins del seu àmbit competencial com a instrument executor de les polítiques establertes per la unitat competent en matèria de forests d’acord amb el Pla general de política forestal.
 
Els nous Estatuts estableixen com a estructura orgànica del Centre que els seus òrgans de govern són: presidència, Consell Rector i direcció gerència. La presidència rau en el consellera del DARP, i dues vicepresidències, una corresponent al vocal representant de la propietat forestal privada i, l’altra, a la Directora General de Forests.
 
Els membres del Consell Rector són: presidència, que exerceix el conseller/a d’Agricultura; el secretari/ària, que és la persona titular de direcció gerència, i 10 vocals nomenats pel conseller/a (cinc en representació de l’Administració catalana i cinc representants dels propietaris forestals privats titulars d’un instrument d’ordenació forestal, escollits d’acord amb el sistema d’elecció que determina el Decret).
 
Les relacions del CPF amb el DARP i, en general, amb el Govern, s’articulen mitjançant un contracte programa, que té per objecte l’establiment dels objectius a assolir durant el període corresponent, i que ha d’incloure, com a mínim, la previsió de resultats a obtenir i els instruments de control i d’avaluació a què l’entitat s’ha de sotmetre durant la vigència del contracte, que elabora la direcció general competent d’acord amb el Pla general de política forestal.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia