Sala de premsa

event_note Nota de premsa

La Societat Cooperativa El Submarí Lila, d'El Milà, guanya el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

FOTO WEB 1.
Foto de grup, amb tots els premiats.
 
  • Aquest guardó, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana, s’ha lliurat avui en el marc d’una jornada celebrada a l’Escola Can Besora de Mollet del Vallès, centre que va guanyar l’anterior edició del premi
 
La directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Masjuan, acompanyada del subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat,  Josep Planas, així com de la cap del Servei d’Orientació i Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament, Joana Ferrer i Miquel, i de la presidenta de l’Associació Vida Sana, Angeles Parra, ha participat avui en el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’esmentada Associació.
 
En aquesta quarta edició del guardó, el primer premi ha estat per a la Societat Cooperativa d´ensenyament El Submarí Lila, d’El Milà,  amb el projecte ‘De la llavor al plat’. El segon premi ha estat atorgat a l’Institut Bosc de Montjuic, de Barcelona, amb el projecte ‘Fem créixer l’hort a l’Institut Bosc de Montjuic’, i el tercer premi ha estat concedit a dos centres: l’Escola Eiximenis, de Girona, amb el projecte ‘Hort amb Cor’, i l’Escola Finestres, de Mieres, amb el projecte ‘Un pati d'escola saludable: alimentació conscient’.
FOTO WEB 2.
Teresa Masjoan lliura el primer premi.
Com ha explicat Teresa Masjuan, la Generalitat de Catalunya va crear aquest premi l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica, com ara l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars. Aquest reconeixement social i institucional a la realització d’aquesta mena de projectes i als seus promotors suposa un element important per a estimular la seva continuïtat i per a fomentar el desenvolupament futur de nous projectes en aquesta línia.
 
Masjuan també ha subratllat que des del Govern català es considera molt important que el treball de la pagesia i dels empresaris del sector agroalimentari es pugui apropar a les noves generacions que s’estan formant, especialment el treball de tots aquells que estan realitzant un esforç afegit pel que fa a la cura del medi ambient, com són els que treballen en el sector ecològic, pel seu innegable missatge pedagògic.
 
Val a dir que el lliurament d’aquesta quarta edició del premi s’ha dut a terme a l’Escola Can Besora, de Mollet del Vallés, centre que va guanyar l’anterior edició d’aquest guardó amb el projecte ‘Millorant la nostra alimentació: millorem la nostra salut i el nostre entorn’.
 
El lliurament del premi ha tancat una jornada de formació destinada a professors i professores interessats, que ha començat amb una visita al projecte d’hort i menjador escolar ecològic de l’Escola Can Besora i ha inclòs la realització d’uns tallers sobre l’hort escolar i l’alimentació ecològica i un esmorzar amb productes ecològics patrocinat per l’empresa Biocop. També s’ha comptat amb un estand de materials didàctics relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica organitzat pel Servei de Documentació d’Educació Ambiental.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia