Direcció General de Comunicació

Festival de Cinema de Sitges

El Govern subvenciona amb més d'1,4 milions d'euros diversos esdeveniment culturals

query_builder   19 juliol 2016 15:33

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona amb més d'1,4 milions d'euros diversos esdeveniment culturals


 
·       700.000 euros es destinaran a la 49a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; 400.000 euros a la 36a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega i i 360.000 euros al  28è Mercat de Música Viva de Vic
 
El Govern ha acordat concedir diverses subvencions per un valor total d’1,46 milions d’euros per a esdeveniments rellevants en l’àmbit cultural que tenen lloc aquest any. Concretament, ha aprovat atorgar una subvenció de 700.000 euros a la Fundació Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya per a l’organització de la 49a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; 400.000 euros per a l’organització de la 36a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, i 360.000 euros per a la realització del 28è Mercat de Música Viva de Vic.
 
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer del món dedicat al gènere fantàstic i, amb els anys, s’ha convertit en un referent internacional. És el festival de cinema amb més prestigi i ressò mediàtic dels que es fan a Catalunya. Aplega milers de visitants que hi acudeixen per gaudir de projeccions cinematogràfiques, exposicions i conferències. El festival rep visites d'intèrprets, directors i productors de renom, tant nacional com internacional, i és també la seu dels premis anuals de l’European Fantastic Film Festivals Federation. L’edició d’enguany tindrà lloc del 7 al 16 d’octubre.
 
La Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega és un referent pel seu compromís amb la innovació escènica i la qualitat, i és un dels mercats europeus més destacats en les arts escèniques. És un mercat de venda i contractació nacional i internacional d’espectacles teatrals catalans. Des de la seva creació ha destacat per la incorporació de noves tendències i tècniques i llenguatges escènics cada cop més visuals i contemporanis, sense oblidar el seu vincle amb les festes tradicionals i populars. L’edició 2016 de la Fira tindrà lloc del 8 a l’11 de setembre.
 
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) és l’aparador principal per a la música catalana i es considera una de les fires estratègiques dins del sector cultural català. Aquest esdeveniment situa la capital d’Osona com a nucli de la indústria musical de Catalunya, atès que, segons les darreres dades, té un impacte econòmic superior als 3 milions d’euros. El 28è MMVV tindrà lloc del 14 al 18 de setembre.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia