• La Generalitat traslladarà a l’Estat la reclamació del territori de la gratuïtat de l’AP-7 mentre no hi hagi una via alternativa d’alta capacitat lliure de peatge

 

  • Es crearan dues comissions de treball territorials per proposar solucions de consens i seguir les converses amb el Ministeri de Foment
N-340 Tarragona Ebre
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes d’una quinzena de municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i els presidents dels consells comarcals del Tarragonès, Baix Ebre i Baix Penedès per tractar dels problemes de seguretat viària i de congestió de la carretera N-340. En la trobada també han participat els delegats del Govern a Tarragona, Òscar Peris; i a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat; Ricard Font, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech; la directora dels serveis territorials a Tarragona, Trinitat Castro, i el director dels serveis territorials a les Terres de l’Ebre, Antonio Suárez; entre altres autoritats.        
 
“El territori vol solucions i nosaltres estarem al costat del territori”, ha dit el conseller Rull. En aquest sentit, el titular de Territori i Sostenibilitat ha exposat que el Govern traslladarà al Ministeri de Foment la reclamació dels ens locals expressada durant la reunió que s’apliqui “la gratuïtat del peatge de l’AP-7 per a tots els trànsits mentre no es facin les obres” per duplicar l’N-340.
 
Dos grups de treball
 
El conseller Josep Rull ha anunciat que es crearan dos grups de treball integrats per la Generalitat i els ens locals, una específica per al tram del Camp de Tarragona i una altra per a les Terres de l’Ebre. Aquestes comissions faran el seguiment de les converses que es mantinguin amb l’Estat i fer propostes de consens sobre les bonificacions a l’AP-7 i les actuacions al voltant de la duplicació de l’N-340.
 
Les bonificacions a l’AP-7 representen “una solució transitòria mentre no es resol una situació greu de seguretat viària”, ha remarcat el conseller de Territori i Sostenibilitat. Així, Rull ha remarcat el compromís del Govern de “plantejar un model global de gestió de les vies d’alta capacitat que incorpori un pagament per ús que sigui equitatiu, solidari i sostenible en el conjunt del territori”.
 
Us podeu descarregar el vídeo de la reunió en aquest enllaç:
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 758

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 143