Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per simplificar-ne el funcionament i l'organització

El Govern aprova la reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per simplificar-ne el funcionament i l'organització

query_builder   30 agost 2016 15:34

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per simplificar-ne el funcionament i l'organització


 
·         El Departament incorpora les polítiques d'igualtat, les relacions laborals i la inspecció de treball, així com les polítiques de treball i la intermediació laboral, la qualificació professional, i l'economia social, el tercer sector, les cooperatives i l'autoempresa
 
El Govern ha aprovat el decret de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Aquest decret estableix l’estructura completa del Departament i detalla les funcions i l’estructura dels diferents òrgans que el componen, fixa les entitats i els organismes adscrits, i contribueix des dels principis de seguretat jurídica i administrativa, a una clarificació de la normativa organitzativa preexistent, d’acord amb el principi de simplificació administrativa.
 
Principalment, el decret suma les competències de treball en la nova estructuració del Departament. Així, s’incorporen en l’àmbit de les seves competències les polítiques d'igualtat, les relacions laborals i la inspecció de treball, així com les polítiques de treball i la intermediació laboral, la qualificació professional, i l'economia social, el tercer sector, les cooperatives i l'autoempresa.
 
La nova organització del Departament s’estructura en dues gran secretaries sectorials (Secretaria d’Afers Socials i Famílies i Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania), més les noves direccions generals d’Igualtat i de Protecció Social. Així, se suprimeixen fins a 12 òrgans del Departament com ara les seccions d’Ocupació dels Serveis; la dels SSTT de Tarragona i la de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència de les Comarques de Barcelona; quatre Seccions d’Atenció a Menor; l’Àrea de Planificació i Coordinació i quatre unitats tècniques territorials de Seguretat i Salut Laboral.
 
En concret, el Departament s’estructura en els òrgans següents:
 
a)    La Secretaria General, que incorpora en la seva estructura, entre altres, la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball;  la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa; la Direcció General de la Inspecció de Treball; l’Àrea Jurídica de Treball i Relacions Laborals i l’Observatori del Treball i Model Productiu.
 
b) La Secretaria d’Afers Socials i Famílies, que s’estructura en: la Direcció General de Famílies; la Direcció General de Joventut; la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària; i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.
 
c) La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, de la qual en depèn la Direcció General d’Igualtat.
d) La Direcció General de Protecció Social.
 
Així mateix, també resten adscrits al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies les entitats i els òrgans següents:
a) L’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció, mitjançant la Secretaria d’Afers Socials i Famílies.
b) L'Agència Catalana de la Joventut, mitjançant la Direcció General de Joventut.
c) El Consell Nacional de la Joventut, mitjançant la Direcció General de Joventut.
d) L'Agència de Migracions de Catalunya, mitjançant la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, en els termes previstos legalment.
e) El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant la Secretaria General.
f) El Consorci de Formació Contínua de Catalunya, mitjançant la Secretaria General.
g) El Consell de Relacions Laborals, mitjançant la Secretaria General.
 
Finalment, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya es relaciona amb el Govern mitjançant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria General.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia