Direcció General de Comunicació

NECTour

El Govern i la Generalitat Valenciana treballaran conjuntament per crear i promocionar nous productes turístics

Ambdós governs signaran un conveni per potenciar els intercanvis d'experiències i desenvolupar estratègies conjuntes

query_builder   13 setembre 2016 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern i la Generalitat Valenciana treballaran conjuntament per crear i promocionar nous productes turístics

Ambdós governs signaran un conveni per potenciar els intercanvis d'experiències i desenvolupar estratègies conjuntes

 
·         Catalunya i el País Valencià formen part de la Xarxa Europea per a un Turisme Responsable i Competitiu NECSTour, de la qual Catalunya n’exerceix, fins a l’any 2018, la presidència
El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana en l’àmbit de turisme per potenciar els intercanvis d’experiències i desenvolupar estratègies conjuntes.
 
La confluència geogràfica, cultural i lingüística dels dos territoris fa que comparteixin espais i productes turístics. A més, Catalunya i el País Valencià formen part de la Xarxa Europea per a un Turisme Responsable i Competitiu NECSTour, de la qual Catalunya n’exerceix, fins a l’any 2018, la presidència.
 
Per tot plegat el Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, i el Govern de la Generalitat Valenciana, a través de la Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana del Turisme, han decidit cooperar turísticament per compartir les experiències i les polítiques d’impuls, ordenació i promoció del sector turístic.
 
Aquest acord és un exemple de la capacitat d’entesa dels dos governs  i de col·laboració institucional per treballar plegats en la promoció d’interessos comuns. Les dues administracions crearan productes turístics comuns implicant recursos i empreses dels dos territoris. Els productes tindran un marcat toc experiencial, d’acord amb el que els mercats i el nou consum turístic requereixen.
Els dos governs compartiran informació d’indicadors de gestió que els permeti millorar els seus sistemes de gestió, el seu funcionament i tendir a l’excel·lència. Així mateix, treballaran en el vincle a través de les xarxes socials i desenvolupant accions de promoció creuades.