Direcció General de Comunicació

llengua

El Govern renova un conveni amb l'Aragó que fomenta actuacions conjuntes en educació i promou el català

L'acord preveu iniciatives en investigació, difusió d'iniciatives pedagògiques, formació de professorat i creació de recursos didàctics

query_builder   13 setembre 2016 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern renova un conveni amb l'Aragó que fomenta actuacions conjuntes en educació i promou el català

L'acord preveu iniciatives en investigació, difusió d'iniciatives pedagògiques, formació de professorat i creació de recursos didàctics

 
  • També inclou, entre d’altres, els intercanvis lingüístics
El Govern ha prorrogat avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó a través del qual es desenvolupen iniciatives educatives i de promoció del català. Aquest acord, que ja s’havia subscrit prèviament entre ambdós governs a l’abril de 2010 i al juliol de 2013, tindrà una vigència de quatre anys.
La base d’aquest acord són els lligams històrics, culturals i lingüístics entre Catalunya i l’Aragó, atès que permeten el desenvolupament de les relacions entre centres escolars, ensenyants i alumnes. En aquest sentit, contempla intercanvis i col·laboracions en els ensenyaments generals, tecnològics i professionals, que volen afavorir una millor inserció dels joves en el món laboral.
L’objectiu de la pròrroga del conveni és donar continuïtat a les línies de col·laboració entre el Govern de la Generalitat i el Govern d’Aragó iniciades en matèria d’investigació, de difusió d’iniciatives pedagògiques, de formació inicial i continuada del professorat, i de creació de recursos didàctics, tenint en compte els lligams històrics, culturals i lingüístics.
 
Les actuacions previstes en el conveni són les següents:
-       Desenvolupar projectes d’especial interès comú entre Catalunya i la Comunitat Autònoma d’Aragó.
-       Facilitar les trobades d’alumnes i professors a fi de promoure intercanvis escolars, intercanvis d’estudiants, trobades d’ensenyants, estades professionals o lingüístiques.
-       Promoure activitats de cooperació per a l’educació i la formació professional i contínua.
-       Desenvolupar els intercanvis i les accions comunes dins el domini de la formació inicial i contínua dels inspectors d’ensenyament, dels directors de centre, dels ensenyants i del personal dels centres de recursos i formador.
-       Afavorir els projectes educatius que valorin el patrimoni cultural i lingüístic d’ambdues comunitats des de l’escola primària fins a la Universitat.
-       Facilitar l’aprenentatge del català i la innovació educativa referida a aquest aprenentatge.
-       Promoure la difusió, l’intercanvi i la producció d’eines pedagògiques en català.
-       Establir acords d’homologació dels estudis de català realitzats en l’ensenyament reglat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia