Direcció General de Comunicació

El Govern concedeix els guardons en reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català 2016

El Govern concedeix els guardons en reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català 2016

query_builder   20 setembre 2016 16:04

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix els guardons en reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català 2016

El Consell Executiu ha aprovat avui el Decret de concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català per a l'any 2016. Els guardons Medalla de la Pesca catalana i Placa de la Pesca catalana es  van crear l’any 1985 amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.
 
Es concedeix la Medalla de la Pesca catalana per a l’any 2016 a: 
 
Carmeta Barberà Margalef, Isabel Comí Buil i Maribel Cera Chillida. En reconeixement a la presència de la dona en el sector pesquer, es guardona el paper passat, present i futur de la dona en el sector pesquer català, tot reconeixent l’especial iniciativa, l’habilitat i l’esforç de les dones de les famílies pesqueres, que sovint ha estat poc visible, en el desenvolupament de l’activitat tradicional i el seu esforç per diversificar l'economia i les activitats del nucli familiar, per buscar alternatives amb altres recursos i una gestió acurada quan l'economia s’enfrontava a una crisi.
 
-        Carmeta Barberà Margalef ha treballat tota la vida en les activitats en terra, com a xarxaire, arreglant les arts necessàries per al desenvolupament de l’activitat de pesca de la barca de la seva família; i en l’actualitat desenvolupa un paper imprescindible per difondre i mantenir el patrimoni cultural pesquer, transmetent el seu ofici de xarxaire a les noves generacions.
 
-        Isabel Comí Buil, néta, filla, dona i mare de pescadors, i armadora del port d’Arenys de Mar.
 
-        Maribel Cera Chillida, marinera en actiu de la barca d’arts menors Viznago del port de Sant Carles de la Ràpita.
 
També es concedeix la Medalla de la Pesca catalana 2016 a:
 
-        Miquel Martí Llambrich, llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Museologia i gestió del patrimoni cultural per la Universitat de Barcelona (UB), director del Museu de la Pesca des de 1991 i de la Fundació Privada Promediterrània per a l’estudi, la conservació i la difusió del patrimoni marítim des de la seva creació el 2004. Aquests càrrecs inclouen la gestió dels projectes: el Museu de la Pesca, l’Espai del Peix (aula gastronòmica), Les Barques del Peix (mostra surant d’embarcacions de pesca professional), el Centre de Documentació de la Pesca i el Mar Documare i també la Capella del Carme (espai d’art i patrimoni).
 
La Placa de la Pesca catalana per a l’any 2016 es concedeix a:
 
-        Repsol, que desenvolupa la seva activitat en els ports, tot compartint un medi i un espai que també utilitzen les confraries de pescadors en la seva activitat diària, establint permanentment canals de col·laboració que s'han anat incrementant amb el temps, fins a arribar a l'estat actual en què la comunicació és permanent i contínua, i s'ha materialitzat en un conveni de col·laboració i d'ajuda mútua.
 
-        Programa MeteoMauri, de Catalunya Ràdio, un magazín radiofònic, nexe d’unió de diferents seccions, entre les quals destaca MeteoMar, dirigida a difondre el que és el món del mar, com estan organitzades les activitats pesqueres, les seves modalitats i espècies significatives, la formació, el peix de temporada, i la promoció, d’una manera senzilla i didàctica, que posa en valor el sector i els productes de les nostres costes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia