Direcció General de Comunicació

Francès

El Govern potencia la llengua i la cultura franceses entre el professorat amb un acord de col·laboració amb l'Institut Francès

query_builder   27 setembre 2016 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern potencia la llengua i la cultura franceses entre el professorat amb un acord de col·laboració amb l'Institut Francès

  • L’acord permetrà la realització de diverses activitats de formació adreçades a docents durant el 2016
  • També preveu altres actuacions de difusió de la llengua entre els alumnes  
El Govern ha aprovat un acord de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i l’Institut Francès per a la realització de diverses activitats de formació en llengua francesa i de difusió de la llengua i la cultura franceses entre el professorat durant el 2016. El fet d’impulsar el coneixement del francès entre els docents i les diferents activitats de difusió tenen l’objectiu de promoure el coneixement d’aquesta llengua entre l’alumnat de secundària, d’acord amb el marc de l’ensenyament plurilingüe de l’escola catalana.
 
Així doncs, l’objecte de l’acord inclou un seguit d’activitats de promoció de la llengua francesa tant entre professorat com entre alumnat de Catalunya. Destaquen les següents actuacions:
 
-       Organització de les Jornades de les Escoles Oficials d’Idiomes d’assessorament i dinamització dels grups en llengua francesa.
-       Organització de la trobada pedagògica per presentar el DELF escolar –diploma d’estudis en llengua francesa del govern francès- al professorat de secundària. També inclou el finançament d’un curs de formació destinat a habilitar professorat com a examinador oficial.
-       Cofinançament en la formació del professorat Batxibac inscrit en les sessions de literatura i història.
-       Curs semipresencial sobre ensenyament integrat de continguts i llengua francesa (Émile).
-       Organització del concurs Antibes 2016 adreçat a l’alumnat matriculat a les proves DELF.
-       Establiment d’una tarifa especial per al professorat de francès que vol ser usuari de la Mediateca de l'Institut Francès de Barcelona i per a l’alumnat de tota una classe de francès.
-       Participació en concursos i festivals de promoció de la llengua francesa com el Festival de la francophonie de Manresa, el  Concurs Mots passants organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Concurs de traducció organitzat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
-       Prestació del servei d’assessorament d’estades lingüístiques a França per a l’alumnat de primària, secundària i professorat.
-       Organització d’espectacles teatrals i tallers de contes i còmics.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia