Direcció General de Comunicació

Fusta

El Govern aposta per la innovació en la producció i la gestió de la fusta a Catalunya

query_builder   4 octubre 2016 16:01

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per la innovació en la producció i la gestió de la fusta a Catalunya

  • L’Executiu aprova la subscripció d’un conveni entre els principals actors de la gestió forestal al Pirineu, amb una dotació de gairebé 2 milions d’euros, destinats a finançar accions concretes de cooperació transfronterera
El Govern ha aprovat  la subscripció d’un conveni entre els principals actors de la gestió forestal al Pirineu per impulsar i dinamitzar la producció i la gestió de la fusta a Catalunya.
 
Amb una dotació d’1.995.962 euros, el conveni permetrà finançar accions concretes de cooperació transfronterera entre els socis de les regions i comunitats autònomes del Pirineu. L’acord se subscriu en el marc d’iForWood, un projecte d'innovació per aconseguir una major valorització dels productes forestals.
 
La major part de la superfície forestal pirinenca està en zones de muntanya, amb elevats pendents i poques infraestructures, fet que dificulta la rendibilitat de les intervencions. L'activitat empresarial del sector és baixa i el consum, molt dependent de les importacions. La finalitat del projecte iForWood és la de contribuir a l'augment de la rendibilitat dels aprofitaments forestals i la millora de la competitivitat i productivitat de les empreses fusteres pirinenques a través de la cooperació en matèria d'R+D+I.
 
Els objectius específics són:
 
·         Formar i informar a professionals del sector, forestals i prescriptors de fusta en noves eines, fórmules de comercialització, productes fusters i les seves aplicacions
·         Incorporar noves eines, tècniques i metodologies en els aprofitaments forestals i la venda de la fusta al Pirineu
·         Millorar i innovar en els processos de transformació i comercialització dels productes fusters pirinencs
 
El conveni serà de caràcter transfronterer amb diverses entitats públiques i privades nacionals i comunitàries. A Catalunya hi participaran el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Consorci Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Centre de la Propietat Forestal. Per part de França hi ha 3 organismes de la regió del Midi Pyrénées (FORESPIR, Union Grand Sud des Communes Forestières i CRITTBois Midi-Pyrénées) més el Centre National de la Propriété Forestière i l’OFFICE NATIONAL DES FORÊTS. També hi participen la Fundación Hazi Fundazioa del País Basc, Gestión Ambiental de Navarra S.A. i la Diputació General de l’Aragó.
 
El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia