Direcció General de Comunicació

Copnveni Ille de France

El Govern signarà un acord amb el Consell Regional Illa de França per enfortir-ne la cooperació transfronterera i els acords bilaterals

query_builder   4 octubre 2016 15:58

event_note Nota de premsa

El Govern signarà un acord amb el Consell Regional Illa de França per enfortir-ne la cooperació transfronterera i els acords bilaterals

  • El compromís contempla també la promoció dels seus interessos davant les institucions europees
  • Es tracta del primer acord entre ambdós governs i amb una regió francesa que no és membre de les mateixes xarxes de cooperació que Catalunya
  • L’acord entrarà en vigor el dia de la seva signatura per part d’ambdós presidents i tindrà una vigència de dos anys
El Govern ha aprovat avui la subscripció de l’Acord de Col·laboració entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Consell Regional Illa de França amb l’objectiu d’enfortir els lligams polítics, econòmics i institucionals entre ambdós territoris.
 
Conscients dels efectes positius de la cooperació interregional i de la seva contribució al procés d’integració europea, el Govern vol ampliar els intercanvis bilaterals amb Illa de França i cooperar en àmbits d’interès comú, així com establir conjuntament accions de promoció dels seus interessos davant les instàncies comunitàries i unir forces per desplegar estratègies regionals compartides.  En aquest sentit, el compromís contempla aprofundir els contactes existents i establir acords sectorials en cinc àmbits d’interès comú i prioritaris que són:

  • Àmbit de la innovació biomèdica i el sector farmacèutic en les empreses emergents (start-up): suport a la col·laboració entre BIOCAT i el Pôle MEDICEN.
  • Àmbit educatiu: intercanvis de bones pràctiques sobre els sistemes de formació professional i promoció de la mobilitat dels estudiants.
  • Àmbit de la gestió de residus urbans: suport a l’Agència Catalana de Residus i als agents impulsors de polítiques públiques en la matèria a Illa de França, com l’Observatoire Régional des Déchets d'Île-de-France (ORDIF), en l’elaboració de projectes conjunts.
  • Àmbit de la indústria dels videojocs: promoure la participació d’empreses d’Illa de França a la Game World de Barcelona i de les de Catalunya a la Game Connection de París, i suport als intercanvis entre clústers.
  • Àmbit de la innovació i la recerca: posar en valor la transferència de tecnologia entre pimes, així com fomentar la col·laboració amb els pols de competitivitat i les universitats per promoure projectes de col·laboració tecnològica.
 
Aquesta és la primera vegada que s’estableix un acord d’aquestes característiques entre ambdues institucions, i també el primer acord del Govern amb una regió francesa que no participa en les mateixes xarxes de cooperació interregional o transfronterera que Catalunya.
L’acord entrarà en vigor a partir del dia de la seva signatura pels presidents del Govern de la Generalitat de Catalunya i del Consell Regional de França, i tindrà una vigència de dos anys renovable tàcitament per dos períodes d’un any addicionals.
 
Illa de França
La regió d’Illa de França  té com a capital París. Amb una superfície de 12.000 km2, la seva població d’11,9 milions d’habitants representa la concentració humana i econòmica més important de França, amb gairebé el 19% de la població francesa i el 31% del seu PIB. És una de les àrees d’Europa amb més pes econòmic i polític, i una de les aglomeracions urbanes més influents del món.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia