•  “Posarem la salut mental com a prioritat en els pressupostos” ha ressaltat el conseller de Salut en l’acte amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental
 
  • En referència al fet que l’advocacia de l’Estat estigui estudiant la resolució del referèndum aprovada ahir pel Parlament, Munté ha fet una advertència “nosaltres no acceptem amenaces, nosaltres el què acceptem són els mandats del Parlament”
 
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha participat aquest matí a Barcelona, juntament amb el conseller de Salut, Antoni Comín, a l’acte de celebració del Dia de la Salut Mental organitzat pel Fòrum Salut Mental. Durant els parlaments, la consellera Munté ha assegurat que el compromís per la salut mental és “transversal i del conjunt del Govern” i ha explicat que aquest compromís es concreta en el Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions que “té moltes accions i moltes derivades”.  Per Munté, la salut mental té diferents reptes i un d’ells és el de “generar coneixement “ ja que “com més coneixement i més visibilitat més fàcil serà trencar i eradicar l’estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals i les seves famílies”. “Com a Govern, compteu amb nosaltres” per “ser més visibles, tenir més veu i continuar donant la cara a favor de la salut mental” ha reblat Munté.
 
En el transcurs de l’acte, també ha intervingut el conseller Comín que ha destacat que en l'àmbit de la salut mental hi ha tres reptes a entomar: la lluita contra l'estigma, contra les desigualtats socials (atur, fracàs escolar, etcètera) que impacten directament en els malalts i contra la falta de recursos. “Posarem la salut mental com a prioritat en els pressupostos de Salut”, ha ressaltat el conseller.
 
L’acte del Dia Mundial de la Salut Mental, organitzat pel Fòrum de Salut Mental, s’ha celebrat sota el lema “Fem visible el que és invisible” i ha comptat també amb la presència del secretari d’Afers Socials i Familiars, Francesc Iglesias.
 
Munté: “no acceptem amenaces, el que acceptem són els mandats del Parlament”

En declaracions als periodistes després de l’acte, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha valorat l’anunci fet pel govern espanyol en funcions de què l’Advocacia de l’Estat ja està estudiant la resolució del Parlament sobre la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. Munté ha respost que “no acceptem amenaces, el que acceptem són els mandats del Parlament” i ha dit que entre aquests mandats hi ha “les votacions que es van portar a terme al Parlament marcant un camí de referèndum per tal de poder decidir democràticament i col·lectivament el futur del nostre país”. Munté ha assegurat que “el que no acceptem de cap de les maneres són amenaces ni ens fa por cap dels artilugis o cap de les estratègies que des del Govern de l’Estat, o per la via de la Fiscalia o per la via del TC vulguin posar límits al què és la sobirania del Parlament de Catalunya”.