Direcció General de Comunicació

paga

El Govern acorda retornar aquest novembre la totalitat de la paga extra del 2012 als treballadors dels jutjats

Es destinarà prop de 10 milions d'euros a la restitució de la paga de 7.600 empleats de l'Administració de justícia de Catalunya

query_builder   11 octubre 2016 15:48

event_note Nota de premsa

El Govern acorda retornar aquest novembre la totalitat de la paga extra del 2012 als treballadors dels jutjats

Es destinarà prop de 10 milions d'euros a la restitució de la paga de 7.600 empleats de l'Administració de justícia de Catalunya

El Govern ha aprovat avui la recuperació de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 per al personal dels cossos de l’Administració de justícia a Catalunya. Amb aquest acord els treballadors dels jutjats de Catalunya recuperaran amb la nòmina de novembre la totalitat de la paga extra del 2012 que van perdre per ordre del Govern espanyol. Per fer-ne possible la restitució, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya desemborsarà 9,6 milions d’euros.
 
D’aquesta mesura, se’n beneficiaran els més de 7.600 empleats de l’Administració de justícia, a qui el Govern haurà tornat la totalitat de la paga extra pendent. Per accelerar el pagament, el Consell Executiu ha aprovat un decret llei que permetrà el reintegrament dins d’aquest exercici, sense subordinar-lo als pressupostos de 2017.
 
Entre 1.170 i 1.691 euros
 
El reintegrament de la paga extra suposarà un ingrés d’entre 1.170 i 1.691 euros en funció de si es tracta d’auxiliars judicials, tramitadors processals i administratius, gestors processals i administratius o metges forenses.
 
Cos professional
Nombre de  treballadors
Mitjana ingrés novembre
Auxili judicial
1.574
1.170 €
Tramitació processal administrativa
3.589
1.247 €
Gestió processal administrativa
2.271
1.358 €
Metges forenses
   194
1.691 €
 
Un cos estatal gestionat per la Generalitat
 
Els treballadors dels jutjats pertanyen a cossos de titularitat estatal, però gestionats per la Generalitat, amb un marc normatiu que depèn del Consell General del Poder Judicial. Per aquest motiu, l’Acord de Govern del 21 de juny d’aquest any per al retorn de la paga extra de 2012 no va incloure els treballadors de l’Administració de justícia. És per això que el Consell Executiu ha donat  llum verda a un decret llei que fa referència exclusiva als treballadors dels jutjats.
 
El Departament retira un recurs de cassació
 
Des de la retirada de la paga extraordinària de 2012, diversos treballadors de l’Administració de justícia, col·lectivament o individualment, s’han adreçat als tribunals per exigir el pagament immediat de la integritat dels diners. El resultat d’aquestes denúncies ha tingut una resposta judicial heterogènia.
 
Alguns jutges han avalat el retorn íntegre immediat de la paga. En canvi, d’altres han sentenciat que l’Administració pot prorratejar-ne l’ingrés sempre que els treballadors hagin cobrat la part meritada fins a la data en què el Govern espanyol va prendre la mesura.
 
Davant de les sentències amb resultats dispars, Justícia va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem el 2015, amb l’objectiu d’obtenir un criteri comú. L’actual direcció del Departament ha decidit retirar aquest recurs i ha optat per restituir l’import pendent amb un ingrés extraordinari a les nòmines de novembre.
 
Compliment d’un compromís  
 
La decisió de tornar-la íntegrament també respon al compromís que el Departament de Justícia va prendre amb els sindicats més representatius en la reunió de la Mesa de negociació del personal al servei de l’Administració de justícia a Catalunya del 27 de setembre d’aquest any.
 
La supressió de l’extra del 2012: una decisió del Govern espanyol
 
La supressió de la paga extraordinària del 2012 va ser conseqüència del Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, del Govern espanyol, que va afectar les retribucions del personal funcionari i laboral de les administracions públiques de tot l’Estat.
 
L’any 2015 tots els treballadors del sector públic van recuperar un 24,04% de la paga extraordinària del 2012 per un import equivalent a la part proporcional dels primers 44 dies de l’any meritats. Si el Departament hagués mantingut la previsió inicial, els funcionaris i interins haurien acabat de cobrar l’import pendent el 2018.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia