Direcció General de Comunicació

Comissio igualtat Dones Homes

El Govern amplia les funcions de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes a l'àmbit de la violència masclista

Amb aquesta ampliació s'alinea amb l'objectiu de les Nacions Unides d'assolir la igualtat en homes i dones l'any 2030

query_builder   18 octubre 2016 14:59

event_note Nota de premsa

El Govern amplia les funcions de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes a l'àmbit de la violència masclista

Amb aquesta ampliació s'alinea amb l'objectiu de les Nacions Unides d'assolir la igualtat en homes i dones l'any 2030

  • Es crea el Grup d’Anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista

 
  • La Comissió farà el seguiment i coordinació de les mesures dels departaments de la Generalitat destinades a la igualtat de gènere i a l’eradicació de la violència masclista
El Govern ha aprovat decret de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i de la Comissió Tècnica Interdepartamental de la Igualtat Efectiva de Dones i Homes. La nova disposició millora la coordinació i l’impacte de les diferents polítiques públiques en la igualtat de gènere (educació, salut, àmbit policial, etc.) i l’efectivitat del dret a la igualtat entre dones i homes.  Així mateix reforça la coordinació de les actuacions específiques per a la igualtat de gènere i contra la violència masclista que desenvolupen els departaments, tenint en compte la naturalesa transversal de les polítiques públiques en aquest àmbit. Amb aquesta nova regulació el Govern palesa el seu compromís amb l’objectiu de les Nacions Unides d’assolir la igualtat entre dones i homes l’any 2030 i també amb l’eradicació de la violència masclista.
 
Aquesta modificació de l’estructura i funcionament de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes ha estat impulsada per l’Institut Català de les Dones (ICD) i inclou l’àmbit de la violència masclista.
 
La Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes és l’òrgan del Govern que vetlla per la igualtat efectiva de dones i homes i coordina les polítiques i mesures adoptades pels departaments de la Generalitat. Les seves funcions són establir criteris i pautes d’actuació, proposar les prioritats del Govern i impulsar i coordinar els plans i programes que tenen impacte en l’equitat de gènere i contra la violència masclista. A més, aprovarà un informe anual d'execució de la transversalitat de la perspectiva de gènere a l'Administració de la Generalitat.
 
La Comissió està presidida per la consellera de la Presidència i la presidenta de l’ICD n’és vicepresidenta. Compta amb un alt càrrec per departament i a més en formen part la Secretaria General de l’Esport i les direccions generals de Comunicació del Govern, de la Policia, de Joventut i d’Atenció  a la Infància i l’Adolescència, de Famílies, així com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.
   
El Govern dota la Comissió Interdepartamental d’una Comissió Tècnica,  responent al mandat de  la Llei 17/2015, del 21 de 1 juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, que donarà el suport tècnic i operatiu necessari per treballar transversalment i elaborar propostes, informes i criteris comuns, a més de facilitar l’intercanvi d’informació i impulsar la perspectiva de gènere en els departaments. En formen part persones professionals de la Generalitat expertes en gènere i igualtat i responsables d’aplicar la perspectiva de gènere en àmbits concrets.
 
Un dels grups permanents de la Comissió Tècnica és el Grup d’Anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista, que analitzarà les circumstàncies de cada homicidi, coordinarà l’actuació de la Generalitat i estudiarà el funcionament dels serveis públics. A més, el Grup d’Anàlisi proposarà millores a la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes i n’elevarà informes i estudis. En formen part l’ICD, els departaments de Justícia, d’Ensenyament i de Salut, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i  Ciutadania i les direccions generals de la Policia, d’Administració de la Seguretat, de Famílies i d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.  
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia