Salut

El conseller durant la seva visita.

Antoni Comín: "El nou Trueta serà la inversió més gran que farà el Departament de Salut a mig termini"

El conseller ha visitat avui les obres de la unitat de neonatologia i UCI pediàtrica de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta

query_builder   27 octubre 2016 15:27

event_note Nota de premsa

Antoni Comín: "El nou Trueta serà la inversió més gran que farà el Departament de Salut a mig termini"

El conseller ha visitat avui les obres de la unitat de neonatologia i UCI pediàtrica de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta


El conseller ha visitat avui les obres de la unitat de neonatologia i UCI pediàtrica del Trueta.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquest matí l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, on ha reiterat el seu “compromís màxim” amb el nou centre que s’ha de construir i ha assegurat que “de les inversions promeses que té avui sobre la taula el Departament de Salut, aquesta és la més important”. Així, ha assegurat que “el nou Trueta serà la inversió més gran que farà el Departament de Salut a mig termini”. Tal i com ja va manifestar el conseller en la visita que va fer al juliol, fins que el nou Trueta no sigui una realitat, s’ha de continuar invertint en l’actual. “L’exemple més clar és la UCI Pediàtrica, que ja està en marxa”, ha assenyalat en aquest sentit, afegint que “les obres d’urgències estan seguint el ritme previst i molt aviat podrem tancar un calendari també pel bloc quirúrgic.” En els propers mesos començaran les obres d’ampliació del Servei d’Urgències del Trueta -amb un pressupost de gairebé tres milions d’euros, i ja s’ha aprovat el pla funcional per a l'ampliació del bloc quirúrgic del centre i de l'hospital de dia oncològic -amb una inversió d’uns 12 milions d’euros més-.

Comín ha volgut deixar clar que les inversions que ha anunciat la conselleria a la resta de país no afectaran al calendari del nou Trueta: ”Nosaltres hem fet una mirada de conjunt de país, hem pres les decisions d’inversió que havíem de prendre i, un cop les hem tingut totes en bloc ben planificades, les hem anat explicant. Per tant, cap anunci modifica un anunci previ”.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant una visita al servei de Neonatologia i UCI Pediàtrica del Trueta, i a les obres de millora que s’hi estan fent. Aquests treballs permetran incrementar la superfície a l’àrea assistencial de l’àrea de neonatologia, millorar el confort tant de familiars com de professionals, guanyar privacitat entre familiars i dotar el servei d’una àrea d’aïllament, que avui en dia no es disposa. Així mateix, la UCI Pediàtrica creixerà en espai, permetent passar de 3 llits de crítics a 4, a més de disposar d’un box d’aïllament. En aquest servei també es farà una important aposta tecnològica. El conseller ha tingut ocasió de veure l’evolució dels treballs i compartir una trobada amb els professionals.

Aquest estiu tècnics del CatSalut i professionals del Trueta van començar a treballar en la redacció del Pla funcional de la futura UCI de Pediatria i de Neonatologia, que constituiria una segona fase del projecte. Tal i com es va anunciar el conseller el mes de juliol passat, està previst invertir entre dos i tres milions en aquesta segona fase.

El model de salut mental de Girona, el model a seguir
El conseller ha visitat també aquest matí el Centre de Salut Mental del Gironès, on s’ha reunit amb els professionals. Comín ha explicat que des del Departament es vol impulsar un nou model comunitari de salut mental i que, en aquest sentit, Girona és el model de referència a seguir. “Girona ha estat identificat per la comunitat europea com un dels models assistencials de referència en salut mental. És cap a on vol anar Catalunya, cap a on vol anar Europa en salut mental”, ha dit.

El conseller ha destacat que els indicadors assistencials del model de salut mental que gestiona l’Institut d’Assistència Sanitària “són extraordinaris”; en aquest sentit, la Regió Sanitària de Girona té el percentatge de reingressos i el percentatge d’hospitalitzacions més baix d’Europa, així com el més alt percentatge de continuïtat assistencial de persones amb trastorns mentals. Així, Comín ha indicat que “a Girona es disposa dels indicadors que confirmen que aquest és un bon model i Europa els ha identificat i l’ha beneït”.

Aquesta tarda, està previst que el conseller visiti també el Parc Hospitalari Martí i Julià, on es reunirà amb professionals de l’Hospital Santa Caterina.

1  

Imatges

El conseller durant la seva visita al Centre de Salut Mental del Gironès

El conseller durant la seva visita al Centre de Salut Mental del Gironès 126

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia