El president Puigdemont, en acabar l'acte. Autor: Jordi Bedmar
El president Puigdemont, en acabar l'acte. Autor: Jordi Bedmar
 
  • El cap de l’Executiu ha presidit, aquest migdia, la cloenda de la setena edició de la Jornada d’Innovació de Catalunya, que organitza Leitat
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha subratllat, aquest migdia, l’aposta del Govern per la innovació i ha assenyalat que invertir en aquest àmbit  “és un acte de generositat amb les generacions futures” . Així ho ha deixat escrit en el seu missatge a la pissarra que feia les funcions de llibre d’honor del centre Leitat, on ha apuntat que “en pensar la Catalunya on hauran de viure els nostres fills tenim el deure de preveure allò millor i l’obligació de no ser gasius en imaginar aquest futur. Només podem obtenir el seu reconeixement si avui apostem, amb valentia per la innovació”.
 
D’aquesta manera el cap de l’Executiu ha volgut subratllar que “invertir en recerca i innovació és posar les bases de la salut del futur de la nostra societat” i, en aquest punt , s’ha mostrat convençut que com a mostra d’aquest acte de generositat, si cal “caldrà viure una mica més incòmodament, tant pel que fa a qüestions ambientals, com en qüestions de mobilitat, econòmiques, o polítiques per garantir la seva supervivència”.  
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes afirmacions en el decurs de l’acte de cloenda de la jornada la VII Jornada d’Innovació de Catalunya, que s’ha celebrat aquest migdia al centre Leitat de Terrassa, i que enguany ha tractat sobre les tecnologies i la innovació i el seu impacte en l’àmbit de la salut.
 
El cap del Govern ha assegurat també que “Catalunya ja excel·leix en recerca i que ara és el torn de fer-ho en innovació”. Per aconseguir-ho, segons el president, “caldrà fer de manera més efectiva el pas des del coneixement al teixit productiu” i, d’aquesta manera, ens permetrà  actuar com un país que “continuï liderant i oferint futur per al seus fills, on valgui la pena viure, fer projectes professionals i s’hi pugui invertir”, ha afegit.  
 
En aquest context, el president ha assegurat que per “garantir la innovació” el repte passa per “consolidar la qualitat del sistema i ser capaços de transformar la recerca i el coneixement en beneficis socials”.  
 
Durant la seva intervenció, el president també ha fet referència als quatre objectius del Govern en aquest camp i ha explicat que passen per continuar incrementant els índexs d’innovació a Catalunya, on les estratègies compartides són absolutament necessàries; per impulsar la base d’empreses innovadores del país i la seva aposta per la inversió en R+D, especialment a les pimes, ja que representen el 99% de les empreses a Catalunya; per  augmentar els instruments de transferència tecnològica de l’ecosistema català d’innovació, i per impulsar la innovació internacional.
 
El president Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció per subratllar que  “Catalunya és una potencia europea en coneixement”, com així que ho demostren les de 734 empreses del sector i 89 entitats de recerca, que han aconseguit una facturació del 7% del PIB de Catalunya, ha explicat.  I, en aquest mateix sentit, ha situat també el fet que Catalunya hagi aconseguit liderar la captació de recursos europeus en recerca per la salut, amb un 42’5% del total que s’ha repartit a tot l’Estat entre el 2014 i el 2015.
 
Per cloure la seva intervenció, ha recordat també que el Govern de la Generalitat va voler reconèixer aquesta mateixa setmana aquesta excel·lència en el camp de la recerca, en lliurar el Premi Internacional Catalunya a tres investigadors catalans que estan liderant la recerca del càncer a nivell mundial.
 
El president ha estat acompanyat durant l’acte pel president de Leitat, Eusebi Cima, que ha presentat les conclusions de la Jornada; l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el secretari d'Empresa i Competititvitat, Joan Aregio, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, entre d’altres personalitat.
 
LEITAT és un Centre Tecnològic que té com a objectiu col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic tant als productes com als processos, i centra la seva tasca en la investigació, el desenvolupament i la innovació industrial.
 
 
 
 
 
 

2  

Imatges

Signatura

Signatura 596

El president en acabar l'acte

El president en acabar l'acte 813