Direcció General de Comunicació

ICRA

El Govern destinarà 5 milions d'euros a la compra de l'edifici H2O del Parc Científic i Tecnològic de Girona

L'Executiu aprova una operació d'endeutament a llarg termini perquè l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) adquireixi part d'aquest edifici, on actualment hi té la seu

query_builder   2 novembre 2016 16:12

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 5 milions d'euros a la compra de l'edifici H2O del Parc Científic i Tecnològic de Girona

L'Executiu aprova una operació d'endeutament a llarg termini perquè l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) adquireixi part d'aquest edifici, on actualment hi té la seu

  • L’Executiu aprova una operació d’endeutament a llarg termini perquè l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) adquireixi part d’aquest edifici, on actualment hi té la seu

  • Amb aquesta mesura, la Generalitat formalitza el compromís adquirit el juny passat per impulsar el Parc Científic i Tècnologic de la Universitat de Girona, que es troba en concurs de creditors, com un entorn de talent i de recerca
El Govern ha aprovat avui una operació d’endeutament a llarg termini per un import de 5 milions d’euros perquè l’Institut Català de la Recerca de l’Aigua (ICRA) adquireixi la part de l’edifici H2O del Parc Científic i Tecnològic (PCiT) de la Universitat de Girona (UdG), on actualment hi té la seu. Aquesta autorització permet a l’ICRA tenir el finançament necessari per fer efectiva la compra del 64,54% de l’edifici H2O i injectar, així, 5 milions d’euros al Parc Tecnològic, que actualment es troba en concurs de creditors.
 
La Generalitat adopta aquest acord malgrat no formar part del patronat del PCiT i ho fa en compliment d’un compromís adquirit el juny passat després de ser coneixedora de la pròxima vista de la Junta de Creditors fixada finalment per al proper 10 de novembre. El Govern vol ajudar a evitar la liquidació del PCiT de la UdG per afavorir el complex gironí com un entorn de talent i de recerca.
 
La Fundació del PCiT de la UdG va sol·licitar el 7 de gener de 2015 la declaració de concurs voluntari. El 31 de maig va finalitzar la fase comuna i va ser fixada la junta de creditors, per aprovació de conveni, inicialment per al 29 de setembre passat. Finalment, es va posposar fins al pròxim 10 de novembre per donar més temps a les parts per poder negociar.
 
Amb l’aportació de 5 milions d’euros a través de l’adquisició d’una part de l’edifici H2O, el Govern busca afavorir que s’assoleixi un conveni de creditors dins del procediment concursal. En aquest sentit, l’acord de Govern queda condicionat a l’aprovació del conveni de creditors, que afecti tants als creditors ordinaris com als subordinats.
 
Així mateix, l’operació d’endeutament haurà de comptar amb el vistiplau del Ministeri d’Economia i Competitivitat, donat l’obligat compliment de la resolució de prudència financera que l’Estat imposa a les comunitats autònomes.
 
D’altra banda, a partir de la compra de la major part de l’edifici H2O, està previst que la UdG atorgui la cessió gratuïta a l’ICRA de l’ús de la resta d’espais d’aquest edifici, actualment de titularitat de la universitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia