Salut

Salut Pública investiga l'origen de tres casos de legionel·losi declarats a Cerdanyola del Vallès

query_builder   3 novembre 2016 16:07

event_note Nota de premsa

Salut Pública investiga l'origen de tres casos de legionel·losi declarats a Cerdanyola del Vallès

  • Dues de les persones afectades continuen hospitalitzades, amb evolució favorable
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) investiga l’origen de tres casos de pneumònia per legionel·la notificats durant aquesta setmana a Cerdanyola del Vallès. De les tres persones afectades, una ja ha rebut l’alta mèdica i les altres dues continuen hospitalitzades presentant un bona evolució.
 
Els afectats són tres homes d’entre 52 i 68 anys, residents a en aquest municipi vallesà. Cap ha freqüentat altres localitats durant el període d’incubació de la malaltia.
 
En el moment de la declaració s’han posat en marxa tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental. Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies, atès que el període d’incubació màxim de la malaltia és de 14 dies.
 
La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols, però no de persona a persona. L’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques, es pot beure sense perill i es pot fer servir per a la higiene personal i per cuinar. També es poden ingerir els aliments rentats amb aigua.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia