• L’ELEN celebra demà al Camp Nou la seva assemblea bianual
Fotografia de família amb el representants d'ELEN. Autor: Rubén Moreno
Fotografia de família amb el representants d'ELEN. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat els participants a l’Assemblea General de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (European Language Equality Network, ELEN), una associació que aplega una quarantena d’entitats que treballen per promocionar i protegir les llengües regionals o minoritzades.
 
La Plataforma per la Llengua, com a membre de l'ELEN, organitza i lidera aquesta assemblea que se celebrarà demà a l’estadi del Futbol Club Barcelona, aprofitant que es compleixen cent anys del primer document oficial del club blaugrana escrit en llengua catalana.
 
El president ha assegurat en el seu discurs que “Catalunya és un dels llocs més idonis per discutir i trobar solucions sobre els reptes actuals de les llengües europees” perquè som un país on “el debat lingüístic és molt estimat i protegit i on les vostres lluites pel reconeixement lingüístic són especialment ben acollides”.
 
Durant l’assemblea, els assistents posaran en comú les accions que fan en els seus països i traçaran estratègies perquè la Comissió Europea blindi la protecció a les llengües que no són oficials a la UE, ja que hi ha més de 50 milions de ciutadans europeus que tenen com a materna una llengua no oficial.
 
Puigdemont ha agraït especialment a l’ELEN el treball que du a terme en nom d'idiomes que, com és el cas del català, no tenen un Estat per donar-los suport”. També ha reconegut la perseverança de la Plataforma per la Llengua per portar a Barcelona l’Assemblea General de l’entitat i el compromís permanent amb l'idioma i la cultura catalana” del FC Barcelona.
 
A la trobada també hi han participat el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el president de la Plataforma per la Llengua, Oscar Escuder.

2  

Imatges

Fotografia de família

Fotografia de família 1649

Salutació als assistents

Salutació als assistents 893