Empresa i Treball

POBRESA ENERGÈTICA

Reus, Mataró i Vilafranca del Penedès se sumen als convenis signats per la Generalitat amb empreses subministradores d'aigua en la lluita contra la pobresa energètica

query_builder   10 novembre 2016 13:44

event_note Nota de premsa

POBRESA ENERGÈTICA

Reus, Mataró i Vilafranca del Penedès se sumen als convenis signats per la Generalitat amb empreses subministradores d'aigua en la lluita contra la pobresa energètica

 

  • “Amb aquests convenis ja cobrim a més 6,5 milions de persones de tot el país”, ha destacat el conseller Baiget

 

Moment de la signatura
Moment de la signatura

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en representació de l’Agència Catalana de Consum (ACC), ha signat avui tres convenis amb els representants dels governs consistorials i les subministradores d’aigua de Reus, Mataró i Vilafranca del Penedès per aplicar mesures per fer front a les necessitats de les famílies en situació de pobresa energètica.

 

Per part dels municipis han participat en aquesta signatura: l’alcalde de Reus i president d’Aigües de Reus, Carles Pellicer; l’alcalde de Mataró, David Bote, en representació d’Aigües de Mataró (SA), i el segon tinent d’alcalde de Vilafranca del Penedès i president del Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca (EMAVSA), Aureli Ruiz.
 
Després de la formalitzar els acords, el conseller ha recordat que tots tres s’afegeixen al conjunt de convenis que la Generalitat està signant amb les companyies subministradores d’aigua arreu del territori per donar compliment a la llei 24/2015. “Ja cobrim a més de 3,5 milions d’abonats, el que representa donar resposta a més de 6,5 milions de persones de tot el país”, ha indicat Baiget. Per això, segons el titular d’Empresa i Coneixement, la formalització d’aquests acords són “un bon exemple de col·laboració pública en la lluita contra la pobresa energètica”.
 
L’alcalde de Reus, de la seva banda, ha afirmat que “amb aquest conveni sumem tots per seguir lluitant contra aquesta problemàtica”. En aquest sentit, Pellicer també ha volgut destacar la col·laboració entre el seu consistori i el de Tarragona per treballar coordinats en aquesta matèria.    
 
El segon tinent d’alcalde de Vilafranca també ha destacat que la signatura d’avui “posa ordre i normalitza una situació” permetent que “les administracions treballin conjuntament” per lluitar contra la pobresa energètica. “És molt positiu donar un impuls als nostres esforços amb la col·laboració de la Generalitat”, ha reblat Ruiz.       
 
Per últim, l’alcalde de Mataró també s’ha mostrat “satisfet” amb la suma d’esforços, remarcant també que les administracions han de seguir insistint en la lluita contra la pobresa energètica. “Encara queda molta feina per fer, perquè encara hi ha molta gent que ho passa malament”, ha subratllat Bote.    
 
20 convenis signats
 
Les companyies d’aigua de Reus, Vilafranca i Mataró se sumen a les 17 empreses que ja han subscrit el conveni amb la Generalitat que són les següents: Agbar; Sorea; Anaigua; Comaigua; Gestaigua; Aigües de Sant Pere de Ribes; Aigua de Rigat; Aigües SVH; Aigües de Palamós; Aigües de Sabadell; Cassa, Aigües i Depuració; Aigües del Prat; Ematsa, Mina pública d’aigües de Terrassa, Aigües de Manresa i Gestió Integral d’Aigües de Catalunya.
 
Aquests convenis recullen mecanismes per evitar el tall de subministrament d’aigua potable a les persones amb situació de vulnerabilitat, a les que estan en tràmit de sol·licitud o assignació d’algun ajut o renda mínima i de les qualificades amb vulnerabilitat residencial.
 
Així mateix, les empreses subministradores flexibilitzen el pagament de les factures de subministrament d’aigua atorgant ajornaments o el pagament a terminis de manera individualitzada a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica o d’exclusió residencial.
 
Per la seva part, l’Agència Catalana de Consum es compromet a donar suport, assessorament i la col·laboració necessària a les subministradores per complir la legislació vigent en matèria de consum i, especialment, pel que fa a la normativa de pobresa energètica.
 
D’acord amb aquest conveni, les empreses també informaran anualment l’Agència Catalana del Consum (ACC) de quin ha estat l’abast de les mesures que hagi posat en marxa. Això permetrà que la Generalitat pugui, a més de garantir el compliment de la llei, incrementar i sistematitzar tota la informació per tal d’avaluar l’evolució de la pobresa energètica i elaborar les polítiques més adequades en cada moment. Amb la signatura d’aquests convenis, la Generalitat prossegueix amb el desplegament de la Llei 24/2015.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

2  

Imatges

Moment de la signatura dels convenis

Moment de la signatura dels convenis 3696

Conseller i representants consistorials atenent els mitjans de comunicació

Conseller i representants consistorials atenent els mitjans de comunicació 1697

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia