Aquest 2016 es financen directament un total de 573 ajuntaments per a desplegar Plans Locals de Joventut  i altres projectes d’emancipació i participació

Avui s’ha publicat la resolució de la subvenció per a ens locals de menys de 20.000 habitants per un valor total de 1’56 milions d’euros
La Direcció General de Joventut ha publicat avui la resolució provisional de la convocatòria de subvencions per als projectes d’activitats dels municipis de menys de 20.000 habitants, amb una dotació global d’1.565.293 euros. Aquesta és una de les línies de suport al món local que desenvolupa el Govern, i que complementa l’aportació via Contracte Programa de la Direcció General de Joventut, a través del qual es destina un total de 3’8 milions d’euros a diferents línies de polítiques de joventut dels consells comarcals. Es tracta del funcionament de les Oficines Joves de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, de les tasques dels professionals de joventut a nivell comarcal, del programa de tècnics de joventut compartits entre diferents municipis i de les activitats de joventut impulsades pels propis consells i ajuntaments.
 
Així mateix, un total de 615.500 euros s’han destinat al llarg de l’any a municipis de més de 20.000 habitants per dur a terme els seus Plans Locals de Joventut i les posteriors actuacions d’intervenció en joves.
 
En total, la Direcció General de Joventut destina aquest 2016 fins a 5.980.935 milions d’euros als ens locals per a impulsar polítiques de joventut a nivell municipal i comarcal, tant per a projectes d’emancipació com de participació juvenil, xifra que representa un terç del pressupost de la Direcció General. En total, es financen fins a 573 ajuntaments de forma directa i es dóna cobertura a la major part de municipis catalans a través dels serveis comarcals de joventut i la Xarxa Nacional d’Emancipació.
 
Els Plans Locals de Joventut són els instruments amb què es doten els municipis per a dissenyar les seves polítiques de joventut, alineades amb el Pla Nacional de Joventut de Catalunya, i potenciar el desenvolupament de serveis adreçats a la gent jove en el territori.
 
Per la directora general de Joventut, Marta Vilalta, aquesta aposta pel món local és “l’expressió de la voluntat política per desenvolupar polítiques nacionals de joventut seguint criteris de proximitat, equilibri territorial, transparència i coordinació institucional”. En aquest sentit, Vilalta ha indicat que les subvencions arriben tant a municipis molt poblats com a municipis petits que disposen de molts pocs recursos per realitzar les seves pròpies polítiques de joventut.
 
5,3 milions al moviment associatiu juvenil
 
A banda de les subvencions al món local, la Direcció General de Joventut també ha destinat aquest 2016 un total de 5,3 milions d’euros al suport al moviment associatiu juvenil i a les entitats d’educació en el lleure.
 
 
Més informació