Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Serret aplaudeix la implicació dels pescadors tarragonins en el Pla de millora de la competitivitat del peix blau

La consellera Meritxell Serret amb membres de la Confraria de Tarragona
La consellera Meritxell Serret amb membres de la Confraria de Cambrils
La consellera d’Agricultura ha visitat les confraries de pescadors de Torredembarra, Tarragona i Cambrils, on ha conegut de primera mà els nous projectes que els han de servir per millorar la comercialització del sector
 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha reconegut durant la visita a les confraries de pescadors de Cambrils, Tarragona i Torredembarra, la implicació del sector pesquer tarragoní en el Pla de millora i competitivitat del peix blau (barques l’encerclament) engegat pel DARP i la seva voluntat d’iniciar actuacions que puguin ajudar al manteniment de la sostenibilitat econòmica d’aquests pescadors.
 
Durant la visita d’avui, Meritxell Serret ha conegut de primera mà una d’aquestes iniciatives que ha de donar lloc a nous projectes per a garantir la viabilitat del sector. Es tracta del sistema de concentració del peix blau de la llotja de Tarragona, un mètode pioner a Catalunya, basat en l’excel·lència i que consisteix en unes instal·lacions per a la manipulació i l’envasat d’aquest producte, que facilitaran la implementació de noves propostes de millora de la comercialització del sector pesquer tarragoní.
 
La consellera Meritxell Serret a la Llotja de Torredembarra
La consellera Meritxell Serret a la Llotja de Tarragona
La consellera ha valorat molt positivament les infraestructures de la Llotja de Tarragona, que facilitaran el desenvolupament de projectes innovadors de futur i ha encoratjat el sector a continuar buscant sinergies i a desenvolupar iniciatives per impulsar la comercialització del peix blau.
 
En aquest sentit, Serret ha recordat a pescadors i armadors que compten amb el suport del Departament, que treballa activament amb el sector pesquer per millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del secto,r i que tinguin presents els fons del FEMP, que precisament es posen a disposició del sector per engegar iniciatives com aquestes.
 
Impuls a l'organització de productors a escala catalana
 
El Pla de Millora de la Competitivitat del Sector de la Llum (peix blau), s’ha elaborat a Catalunya, conjuntament entre l’Administració, el sector i la comunitat científica. Aquest pla s’emmarca dins d’un model propi de governança pesquera i preveu una bateria d’actuacions  que abordaran des d’aspectes biològics fins a la comercialització, la millora del producte, la reducció de costos de producció, els aspectes socials i el reforç dels controls. 
 
La consellera Serret amb membres de la Confraria de Torredembarra
La consellera Serret amb membres de la Confraria de Torredembarra
Precisament dilluns passat va tenir lloc una jornada de treball en la qual Administració i el sector van acordar línies d’actuació dirigides a millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat d’aquest, basant-se en les conclusions de l’estudi encarregat pel Departament d’Agricultura a l’empresa AZTI-Tecnalia sobre les possibilitats de valorització del peix blau.
Línies de treball com la protagonitzada per la Llotja de Tarragona estan en concordança amb els objectius perseguits pel pla estratègic.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia