Territori

TES

Dos parcs naturals catalans reben al Parlament Europeu la Carta Europea de Turisme Sostenible

Durant l'acte també s'ha renovat l'acreditació al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per tercera vegada

query_builder   7 desembre 2016 11:51

event_note Nota de premsa

Dos parcs naturals catalans reben al Parlament Europeu la Carta Europea de Turisme Sostenible

Durant l'acte també s'ha renovat l'acreditació al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per tercera vegada

TES
La directora d'Europarc, Carol Ritchie, atorga l'acreditació a Narcís Coll, president del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, aquest matí al Parlament Europeu.
El Parc Natural de Montsant i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han obtingut aquest dilluns la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). En un acte al Parlament Europeu presidit per l’eurodiputat Ramon Tremosa, la Federació EUROPARC ha atorgat l’acreditació a aquests dos parcs naturals i l’ha renovat al de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que va ser el primer parc de l’Estat en obtenir-la.
 
Tres parcs naturals catalans més, el del Delta de l’Ebre, el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el del Montseny, ja tenen aquesta acreditació d'àmbit europeu. La distinció d’EUROPARC certifica que el desenvolupament del turisme en aquests territoris es realitza de forma sostenible, d'acord amb els objectius de la Carta.
 
El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono ha dit que aquest cas ha de sevir d’exemple “per crear majors sinergies entre espais naturals i turisme”. “Tots els actors hem d’entendre que l'aprofitament turístic és una bona oportunitat per als nostres espais naturals. Rendibilitzar i posar en valor els actius és compatible amb la necessària preservació i conservació dels recursos” ha assegurat.
 
Generar valor a través de la protecció de la natura
 
També hi ha assistit el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, que ha destacat: “Sense l'existència i la feina d'un parc natural no hi ha carta europea de turisme sostenible per a un territori i sense la implicació dels actors d’un territori un parc natural no podria obtenir la carta que l’acredita com a motor sostenible de desenvolupament local”. Miralles ha valorat el fet que la protecció de la natura “generi valor” i ha dit que l'acreditació “no és un final sinó el principi d'una manera correcta de fer les coses i de sumar valor”.
 
Després de l’acte, la Delegació del Govern davant la Unió Europea ha acollit una recepció organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona per celebrar l’obtenció de les acreditacions. Durant l’acte s’han presentat els parcs naturals del territori i s’ha posat en valor la coordinació entre els diversos actors implicats per a aconseguir acreditacions tan valuoses com la CETS.
 
Els dos parcs treballaven des del 2014 per aconseguir l’acreditació
 
Tant el Parc Natural de Montsant com el del Montgrí van començar a treballar en el procés d’acreditació l’any 2014 i van superar l’avaluació el passat mes de maig. En el primer cas, la CETS no només és per a l’àmbit de l’espai natural protegit sinó per a tota la comarca del Priorat, ja que el procés s’ha desenvolupat en el marc d’una iniciativa assumida com a projecte de desenvolupament estratègic. Pel què fa al Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Carta és operativa en tots els termes municipals amb superfície declarada al parc.

1  

Imatges

Foto

Foto 2270

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 91

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia