• El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, ha anunciat avui a Manresa que es preveu aprovar en breu el Pla de Gestió de Risc d’Inundacions
 
  • Hi ha comptabilitzats 446 quilòmetres amb risc potencial signifcatiu d’inundació, agrupats en 72 trams de cursos fluvials
 
Inundabilitat
El director de l'ACA (mig), durant la seva intervenció.
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, ha anunciat avui una inversió de 62 milions d’euros en els propers sis anys per prevenir inundacions. Aquesta aportació s’articularà a través del Pla de Gestió de Risc d’Inundacions, que l’agència té previst aprovar en breu. Agustí ho ha explicat durant una jornada que s’ha dut a terme a la Fundació del Centre Tecnològic de Manresa, adreçada a alcaldes, tècnics municipals i persones implicades en la gestió d’aquests fenòmens extrems, i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa i diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, i de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.
 
Les inundacions són fenòmens que no es poden evitar i que van causar danys a Catalunya entre els anys 1995 i 2011 quantificats en més de mil milions d’euros. El Pla de Gestió de Risc d’Inundacions té identificats 446 quilòmetres amb risc potencial significatiu d’inundacions (ARPSI), agrupats en 72 trams de cursos fluvials. El pla pretén aconseguir que no s’incrementi el risc actual i que fins i tot es redueixi tant com es pugui.
 
Més de cent milions d’inversió total
 
El director de l’ACA ha destacat que el pla “ha de pivotar sobre quatre eixos, que són la prevenció, la protecció, la preparació i la recuperació i revisió”. “Això passa per prevenir danys promovent una adequada ocupació del sòl, adoptar mesures per reduir la probabilitat d’inundacions en zones específiques, informar la població i què fer en cas d’emergència i tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible”, ha afegit Agustí.
 
Tot i que l’ACA invertirà 62 milions d’euros en el pla, cal sumar-hi prop de 40 milions aportats per altres actors implicats en la prevenció i gestió de les inundacions com Protecció Civil, el Servei Meteorològic de Catalunya, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y del Mar.
 
L’elaboració del pla ha comptat amb la coordinació entre les diferents administracions públiques i institucions implicades en matèries relacionades amb les inundacions, a partir d'una clara delimitació dels objectius respectius.

2  

Imatges

Foto 1. Inauguració de l'acte

Foto 1. Inauguració de l'acte 197

Foto 2. Assistents a la jornada

Foto 2. Assistents a la jornada 240

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 83